Skanska v České Republice
c

Slunný vrch - vily Černošice

  • Slunný vrch - vily Černošice
  • Slunný vrch - vily Černošice
  • Slunný vrch - vily Černošice
  • Slunný vrch - vily Černošice
  • Slunný vrch - vily Černošice
  • Slunný vrch - vily Černošice

Projekt sestává celkem z 21 rodinných vil rozmístěných ve svažitém terénu.  Celkem jsou navrženy 3 velikostní typy domů o užitné ploše 200,250,a 300m2. Domy jsou zpravidla dvoupodlažní s vestavěnou dvougaráží. Základním rysem jednotlivých domů je jejich rozdělení do dvou hmot – nižší a menší předsunuté části s garáží a vyšší a objemnější obytné části, která ustupuje dále do hloubky zahrady.

 

Dalším charakteristickým znakem jsou valbové střechy s velkým přesahem a mírným 15° sklonem. Charakter domu dotvářejí dřevěná polofrancouzská okna s vnějšími dřevěnými prvky na fasádě. Vstupní dveře jsou masivní dřevěné oboustranně hladké s dřevěným proskleným bočním světlíkem. Některé domy mají fasády v kombinaci omítka x obkladový keramický pásek, většina domů je v kombinaci omítka x omítka, barevné řešení fasád je navrženo ve třech základních barevných kombinacích.

 

Standardy vnitřního vybavení byly řešeny dle požadavků klientů – pravidlem byly dřevěné třívrstvé plovoucí podlahy a sádrové vnitřní omítky. Komíny pro pozdější možné osazení krbů jsou z tvarovek Schiedel.

 

Celý areál je oplocen plotem vyzdívaným z lícových děrovaných cihel Klinker, plotové výplně a  vjezdové brány  jsou ocelové. Brány jsou letmo uložené, s motorickým pohonem a dálkovým ovládáním. Dálkově ovládaná jsou i garážová sekční vrata. Dlažby před vraty a chodníky ke vstupním dveřím jsou z patinované betonové dlažby.

Nalezeno

loading