Skanska v České Republice
c

Novým ředitelem Skanska v ČR a SR se stává Roman Wieczorek

Tisková zpráva 08.12.2014 14:00 CET

Novým ředitelem obchodní jednotky Skanska v České republice a na Slovensku se od 8. prosince 2014 stává Roman Wieczorek. Roman ve funkci nahradí Dana Ťoka, který byl jmenován novým ministrem dopravy České republiky.

Roman Wieczorek současně zůstává ve funkci Executive Vice President v rámci Senior Executive Teamu (SET) společnosti Skanska AB, odpovědného za stavební jednotky ve střední Evropě.

Na pozici Executive Vice President ve Skanska AB působí Roman od roku 2010. Jeho odpovědností byla kromě rozvoje podnikání v centrální Evropě také oblast etiky, a to napříč celou globální skupinou Skanska. V minulosti působil Roman Wieczorek ve stavební jednotce Skanska Polsko, kde vykonával různé funkce od ředitele pobočky, výkonného ředitele divize až po generálního ředitele a předsedu představenstva. Do společnosti Skanska nastoupil Roman Wieczorek roku 1998.

Změna na postu statutárního ředitele nijak nezmění strategické směřování společnosti Skanska.

I nadále budeme rozvíjet naši regionální působnost v České republice a na Slovensku, důsledně prosazovat bezpečnost a budovat firemní kulturu založenou na etických hodnotách a naprosté transparentnosti,“ říká Roman Wieczorek. „Vzhledem k tomu, že jsem poslední čtyři roky zodpovědný za rozvoj podnikání ve střední Evropě, znám zaměstnance, organizaci i trh v České a Slovenské republice velice dobře,“ dodává.

Roman nahrazuje na pozici statutárního ředitele společnosti Skanska a.s. Dana Ťoka, který byl dne 4. prosince 2014 jmenován ministrem dopravy České republiky.

Rok a místo narození: 1957, Poznań
Vzdělání: vystudoval práva na univerzitě Adama Mickiewicza v Poznani
Rodina: ženatý, tři děti