Skanska v České Republice
c

Skanska Reality zahajuje prodej dalšího nízkoenergetického bytového domu

Tisková zpráva 21.10.2011 13:00 CET

V pondělí, 24. října, odstartuje Skanska Reality prodej 40 bytů a 1 atelieru v komorním nízkoenergetickém bytovém domě „M“ páté etapy projektu Rezidenční čtvrť Botanica v Praze 5 – Jinonicích. Součástí domu je solární systém pro ohřev teplé užitkové vody, díky kterému může být roční úspora energií, sloužící pro tento ohřev, až 66%. Dalším nadstandardním prvkem v projektu je instalace kamerového systému pro monitorování společných prostor domu. Na byty se v tuto chvíli navíc vztahuje bonus „Složte si svou slevu v hodnotě až 150 tisíc Kč. Tím výčet benefitů nekončí…

obr

Aby bytový dům splnil požadavky na zařazení do úsporné třídy energetické náročnosti budov*bude mít, kromě zmíněného solárního systému, také důkladně zateplený obvodový plášť a kvalitní okna. Na přilehlém pozemku je navíc naplánovaná instalace podzemní nádrže pro zachycování dešťových vod, které budou dále využity při zalévání zeleně v okolí domu.
„Zelené stavění je do budoucna jediným možným trendem, neboť přírodní zdroje nejsou nevyčerpatelné a ceny za energie neustále rostou. Více než polovina bytů, které aktuálně v Praze nabízíme, splňuje kriteria daná pro nízkoenergetický standard “ říká Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru prodeje a marketingu divize Skanska Reality.   
Nadstandardní 1+kk pod 1, 9 milionu vč. DPH
Dům M projektu Rezidenční čtvrť Botanica, V. etapa, je navržen jako pětipodlažní budova, jejíž páté podlaží je ustoupené. Velikost nabízených bytů je od 1+kk o rozloze 31 m2 po 4+kk o rozloze 98 m2 s terasou 20 m2. Ceny za m2 se pohybují od 44 400 Kč vč. DPH**.Nejmenší 1+kk pořídíte již za 1 869 780 Kč vč. DPH.
Součástí většiny bytů je balkon, terasa nebo předzahrádka. Pro nové majitele bude k dispozici i 39 garážových stání. Všechny byty projektu jsou ve vysokém standardu použitých materiálů i provedení. Od vyzděných bytových příček, sádrových omítek, dřevěných eurooken a dýhovaných interiérových dveří přes dřevěné třívrstvé plovoucí podlahy, nadstandardní zařizovací předměty až po přípravu pro předokenní žaluzie s možností elektrického ovládání.

Předpokládané zahájení výstavby je jaro 2012, dostavěno by mělo být v létě 2013.

* průkaz energetické náročnosti ENB B
** Cena za m2 je stanovena tak, že konečná cena s DPH je vydělená součtem plochy bytu a poloviny terasy, lodžie nebo balkonu. 

 

Základní údaje:

Název stavby:              Rezidenční čtvrť Botanica, V. etapa, bytový dům M
Energetická náročnost budovy:            B (úsporná)
Lokalita:                                          Praha 5 – Jinonice
Developer:                                       Skanska a.s.
Prodejce:                                         Realitní kancelář Skanska
Architektonické řešení:                       Arch. Design, s. r. o.
Počet bytových jednotek:                   40 bytů + 1 ateliér
Počet garážových stání:                     39