Skanska v České Republice
c

Skanska Reality zahajuje prodej nového bytového domu

Tisková zpráva 11.03.2013 13:50 CET

Ceny začínají na 1 395 000 Kč vč. DPH.

V pondělí, 11. března 2013, byl zahájen prodej bytového domu Opportunity v Praze 11, na Chodovci. V domě bude celkem 50 bytů a 2 ateliéry v dispozicích od 1+kk o rozloze 32 m2 až po velkorysé 5+kk o rozloze 119 m2 s terasou 27 m2. Ceny začínají na 1 395 000 Kč vč. DPH za ateliér o rozloze 32 m2. Byt 2+kk o rozloze 55 m2 s balkonem přijde na 2 795 000 Kč včetně DPH.

 

Opportunity

„Jméno Opportunity (česky příležitost) reflektuje zacílení projektu, neboť předpokládáme, že velká část klientů se bude rekrutovat z mladých lidí, kteří doposud žili s rodiči, anebo v pronajatém bytě. Koupě bytu v Opportunity pro ně může být příležitostí k tomu, aby se osamostatnili a začali žít podle vlastních představ a vlastních pravidel,“ řekla Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru prodeje a marketingu divize Skanska Reality.  

Pětipodlažní bytový dům s šestým ustoupeným podlažím navazuje na již realizovanou výstavbu čtyř bytových domů projektu Chodovec City v této lokalitě. Krom 50 bytů a 2 ateliérů, budou v prvním nadzemním podlaží ještě 2 nebytové prostory se samostatnými vchody. Parkovacích stání bude v domě 52 a dalších 8 před domem.

Dům Opportunity je naplánován, stejně jako předchozí projekty Skanska Reality, v nízkoenergetickém standardu s průkazem energetické náročnosti budovy B – úsporná. To v tomto případě znamená důkladné zateplení obálky budovy a instalaci solárních kolektorů na střeše bytového domu, které mají sloužit k ohřívání teplé užitkové vody a otopné vody. Na přilehlém pozemku bude navíc nainstalovaná podzemní nádrž pro zachycení dešťových vod, které mohou být dále využity při zalévání zeleně v okolí domu.
Novinkou v tohoto projektu je možnost bezplatného variantního řešení v rámci nabízených standardů vybavení bytu. Při koupi bytu si klienti mohou vybírat z několika barevných odstínů dveří, laminátových plovoucích podlah, obkladů i dlažby v koupelně.

Přiměřená velikost bytového domu a místní lokalita zároveň poskytují pocit soukromí a klidného, bezpečného bydlení. Bytový dům vyroste v místě, které nabízí kompletní infrastrukturu. Blízké okolí nabízí plnou sociální vybavenost včetně možnosti sportovního i kulturního vyžití. Předností je také výborná dopravní dostupnost lokality – jen 5 minut pěší chůze od domu je autobusová zastávka, z níž jste za 7 minut na stanici metra C – Chodov, kde se nachází velké množství obchodů a služeb. Autobusovou „rychlolinkou“ 125, která zde také staví, jste za 10 minut na Smíchovském nádraží. Pokud vlastníte auto, na dálnici D1 jste za 3 minuty jízdy. 

Zahájení výstavby bytového domu Opportunity se předpokládá v třetím čtvrtletí tohoto roku. Dostavěno by mělo být 16 měsíců poté.


Základní údaje:

Název stavby:                           Bytový dům Opportunity

Lokalita:                                   Praha 11 - Chodov

Developer:                                Skanska a. s., divize Skanska Reality
Prodejce:                                 Realitní kancelář Skanska

Architektonické řešení:                         

Počet bytových jednotek:           50 bytů, 2 ateliéry

Počet bytových domů:               1

Počet garážových státní:            52 v domě, 8 před domem