Skanska v České Republice
c

Pražský okruh bude patřit cyklistům v neděli 29.8.

Tisková zpráva 24.08.2010 0:00 CET

Praha Pražský okruh se opět otevře veřejnosti, tentokrát i cyklistům! V neděli 29. srpna, tři týdny před oficiálním zprovozněním pro motoristy, mohou vyrazit na část Pražského okruhu mezi Vestcem a Cholupickým tunelem amatérští i profesionální cyklisté, kteří mají chuť vyzkoušet si nový betonový povrch, prohlédnout si stavbu nebo změřit své síly s ostatními.

Image

Na své si přijdou jak rekreanti, tak závodníci, pro které je připraven závod Pražský okruh CYKLO – OPEN. A jak už název napovídá, na startu vystřídá hned několik kategorií. Od 8.30 do 12.00 hodin se uskuteční závody v žákovských, juniorských a hobby kategorií a od 12.30 pak hlavní závod kategorie ELITE za účasti předních český i zahraničních profesionálů, kteří obkrouží 6 okruhů, tedy celkem 72 kilometrů. Přihlášky do jednotlivých závodů je možné podávat přes www.sportovniservis.cz a hlavním dějištěm bude opět ústí tunelu na Točné (Praha 12).

Na 14:30 je naplánován závod VIP osobností. Svoji účast přislíbil například herec David Suchařípa, který se vepsal do povědomí všech coby lékař z Ordinace v růžové zahradě, a spousta dalších významných hostů.

Od 15 hodin do dvacáté hodiny večerní bude trasa okruhu k dispozici veřejnosti, neváhejte si tedy přivézt svá kola, koloběžky či in-liny. V doprovodném programu se můžete těšit na dobrou muziku, občerstvení, půjčovnu testovacích kol či exhibici. Zkrátka se zde opět zabaví celá rodina.

Uspořádání tohoto sportovního dne umožnila Společnost Skanska, divize Silniční stavitelství spolu s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, organizaci zajišťuje stejně jako při předchozích akcích pro in-line bruslaře společnost Sportgroup.cz.