Skanska v České Republice
c

Skanska Reality: Uvítáme smysluplnou regulaci realitního trhu

Tisková zpráva 18.06.2014 9:50 CET

Ministerstvo pro místní rozvoj začalo pracovat na přípravě zákona, který by měl stanovit přísnější pravidla pro podnikání na realitním trhu, jejichž podstatou bude zejména ochrana spotřebitele. Zákon by měl vstoupit v platnost v roce 2017, schvalování záměru vládou by mělo proběhnout již v prvním kvartále příštího roku. 

„Naše společnost je jednoznačně pro kultivaci místního realitního prostředí. Kauzy z posledních let – v rámci nichž byl například jeden byt prodán dvakrát, kdy došlo
ke zpronevěrám finančních prostředků klientů, či se za makléře vydávali lidé, kteří prošli sotva několikadenním školením – rozhodně k celkové důvěryhodnosti trhu s nemovitostmi nepřispívají,“
řekla Naďa Ptáčková, ředitelka Vývoje projektů a Akvizic Skanska Reality. „Domníváme se proto, že regulace trhu zahrnující kupříkladu nutnost pojištění realitních kanceláří proti úpadku či pro případ zneužití důvěry by spolu se zavedením oddělených účtů a  také povinnými kvalifikačními předpoklady makléřů napomohly k celkově lepší kvalitě servisu poskytovaného zájemcům o koupi nového domova,“ doplnila závěrem.
Skanska Reality patří mezi členy Asociace realitních kanceláří České republiky, která
je největším sdružením odborníků, obchodníků a dalších profesionálů působících na trhu s nemovitostmi v České republice. Asociace je zastáncem vzniku zákona o realitním podnikání. Je také v pracovní skupině, která se na přípravě realitního zákona podílí.