Skanska v České Republice
c

Pardubice dostaly nový nadchod a cyklostezku

Tisková zpráva 17.12.2008 11:00 CET

Pardubice Chodci i cyklisté se budou moci v Pardubicích pohybovat opět o něco bezpečněji. Během jednoho dne totiž město otevřelo novou lávku přes Palackého třídu a cyklostezku mezi městskou částí Pardubičky a obcí Černá za Bory.

Nově vybudovaná lávka nahrazuje dosavadní konstrukci přes ulici Palackého v Pardubicích. Součástí lávky je i nově zbudované schodiště u obchodního centra. 37 metrů dlouhou lávku v ceně 15,5 mil. Kč vybudovala Skanska DS během pěti měsíců.

Investor: Statutární město Pardubice, BOHEMIA – SEN s.r.o. Celková cena díla: 15.457.454 Kč bez DPH Zhotovitel: Skanska DS a.s., Direkce Čechy východ, závod Pardubice Projektant: TOPCON servis s.r.o. Délka mostu: 36,8m Rozpětí jednotlivých polí: 15,0 + 16,35+ 5,2 m Volná šířka mostu: 3,0m Volná výška na mostě: 2,5m Šířka mostu: 3,32m

Nově vybudovaná cyklostezka stezka zajistí napojení městské části Pardubičky a obcí Černá za Bory, Staročernsko, Žižín a Kněžice na základní městskou síť cyklostezek. Cyklostezka je sdružená pro cyklisty i pro pěší. Základní šířka jízdního a pěšího pruhu je 3 metry, povrch je asfaltový. 1120 metrů dlouhou cyklostezku dokončili silniční specialisté ze Skanska DS během tří měsíců. „Stezka je opatřena svislým dopravním značením a v okolí jsme vysázeli zeleň,“ doplnil stavbyvedoucí Petr Slováček ze Skanska DS.

Investor: Statutární město Pardubice, Státní fond dopravní infrastruktury Celková cena díla: 5.989.669 Kč bez DPH Zhotovitel: Skanska DS a.s., Direkce Čechy východ, závod Pardubice Projektant: Highway Design Hradec Králové

Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace