Skanska v České Republice
c

Skanska Reality zahájila prodej dvou bytových viladomů v Modřanech

Tisková zpráva 03.06.2014 10:00 CET

Skanska Reality, společnost, která se na místním developerském trhu pohybuje již od roku 1997, zahájila 2. června prodej dvou bytových viladomů, nesoucích jména Elča a Emča, projektu U cukrovaru v Praze 12 – Modřanech. V každém z bytových domů bude pouhých 24 bytů v dispozicích od 2+kk o rozloze 52 m2 s lodžií 5 m2 po 5+kk o rozloze 117 m2 s terasou 29 m2. Součástí všech bytů jsou balkony či terasy, byty v přízemním podlaží mají k dispozici velkorysé předzahrádky o rozloze od 79 m2 až po 311 m2. Název bytového viladomu Elča je odvozen od slavných čajových kostek, které již v první polovině 20. století vyráběl Modřanský cukrovar, jenž stál původně v místě projektu.

U cukrovaru - Elca a Emca - hlavni

„Domnívám se, že u bytových domů Elča a Emča druhé etapy projektu U cukrovaru se nám urbanistickou koncepcí podařilo vytvořit plynulý přechod mezi stávající zástavbou rodinnými vilkami a nově budovanými bytovými domy první etapy,“ řekla Naďa Ptáčková, ředitelka odboru Vývoje projektů a Akvizic Skanska Reality. „A tím nemám na mysli pouze vnější vzhled domů, ale i jejich umístění uprostřed zahrad a zeleně,“ doplnila závěrem.

Dostatek úložných prostor v bytech a sprcha na kola, kočárky či psy

Silnou stránkou všech bytů je dobrá „zařiditelnost“ související s promyšlenými, funkčními půdorysy, které poskytují dostatek místa pro vše potřebné. Samozřejmostí je i dostatek úložných prostor.
V suterénech bytových domů je navrženo 64 krytých parkovacích stání a dostatek prostorných sklepních kójí. Stejně jako v předchozí etapě projektu, i zde je počítáno s kolárnou a místností pro mytí kol, které mohou při nepříznivém počasí využívat také maminky a majitelé psů.

Nízkoenergetický standard

Důkladné zateplení obálky budovy a solární panely na střechách, sloužící k ohřívání teplé užitkové vody, zajistí bytovým domům Elča a Emča nízkoenergetický standard s průkazem energetické náročnosti B
– velmi úsporná. Přímo u objektu bude také nainstalována podzemní nádrž pro zachycení dešťových vod, které mohou být dále využity při zalévání zeleně v okolí domů. 

Bytový dům Elča

Bytový dům Elča je pojmenován podle slavného výrobku Modřanského cukrovaru, který stál v místě současné výstavby původně. Čajové kostky „Elča“ (Elitní čaj) byly patentované v roce 1933 a a měly citronovou či rumovou příchuť. Jedna kostka Elčy sloužila k přípravě ½ litru čaje.



Základní údaje:

Název stavby:                           U cukrovaru, bytové domy Elča a Emča

Lokalita:                                   Praha 12 – Modřany

Developer:                                Skanska Reality a.s.
Prodejce:                                 Skanska Home Center

Počet bytových jednotek:           48 bytů

Počet bytových domů:               2

Ceny od:                                  2 767 400 Kč vč. DPH (za 2+kk o rozloze 52 m2 s lodžií 5 m2)