Skanska v České Republice
c

Marie Passburg jmenována novým prezidentem společnosti Skanska Property Czech Republic

Tisková zpráva 17.04.2012 12:35 CET

Marie Passburg byla jmenována prezidentem společnosti Skanska Property Czech Republic. Do své nové role nastoupí 15. srpna 2012. V této pozici nahradí Brittu Cesar-Munck, která se po pěti letech strávených v Praze přesune do Stockholmu, kde bude i nadále pokračovat v práci pro společnost Skanska.

Marie Passburg

Marie převezme dynamickou a rostoucí organizaci s úspěšnou historií v pronájmu kancelářských budov a v developmentu projektů s nejvyšší možnou úrovní zelených certifikací. Marie bude zodpovědná za další růst společnosti a bude dohlížet na komerční aktivity společnosti Skanska. Jako člen manažerského týmu Commercial Development Europe, (CDE), se bude zodpovídat Nicklasu Lindbergovi, prezidentovi Skanska CDE.

"Díky posílení pozice společnosti Skanska Property na českém trhu se Britta ukázala být velmi úspěšným vůdcem. Společnost je schopna plnit i ty nejnáročnější potřeby klientů. Jsem přesvědčen, že Marie bude v tomto vynikajícím výkonu pokračovat ", říká Nicklas Lindberg.

Marie nastoupila do společnosti Skanska v roce 2001. Na své současné pozici řídí tým specializující se na strukturovaná finanční řešení v rámci divize Financial Services. Marie přichází s rozsáhlými zkušenostmi z různých pozic v rámci společnosti Skanska zejména ze severských zemí, střední Evropy a UK.  Před nástupem do společnosti Skanska strávila téměř čtyři roky ve společnosti ABB Financial Services, kde měla na starosti finance v oblasti energetiky a dopravy. Dříve též pracovala pro společnost TeliaFinancial v oddělení prodeje, marketingu a rozvoje projektů.

Marie je absolventkou Univerzity v Göteborgu kde studovala mezinárodní obchod a ekonomiku.