Skanska v České Republice
c

Administrativní budova Nordica Ostrava má nového nájemce

Tisková zpráva 29.01.2014 11:00 CET

Společnost Skanska a.s., divize Pozemní stavitelství, závod Morava, podepsala smlouvu o pronájmu kancelářských prostor o rozloze 737 m2 v administrativní budově Nordica Ostrava, kde začne působit 1. dubna 2014. Obsazenost budovy tak nyní vzrostla na 83 procent.

 

Nordica Ostrava

Nordica Ostrava, realizovaná společností Skanska Property Czech Republic, je navržena podle skandinávských trendů, které charakterizuje respekt vůči životnímu prostředí a přírodě. Flexibilita podlaží uspokojí nároky velkých mezinárodních nájemců i středních a malých firem. V sedmém patře se nachází jedinečný kancelářský prostor, jehož součástí je otevřená terasa o rozloze 250 m², která nabízí panoramatický výhled na centrum Ostravy a její okolí.

 

„Ostrava je administrativním, ekonomickým a sociálním centrem severní Moravy a společnost Skanska zde chce rozvíjet své aktivity. O přestěhování z Třince do Ostravy se uvažovalo již více než 10 let a jsme rádi, že se to v roce 2013 stalo skutečností. Přestěhování do budovy Nordica Ostrava bude mít hned několik výhod,“ říká Radek Vortel, ředitel závodu Morava, divize Pozemní stavitelství, Skanska a.s., a pokračuje: „Zaměstnanci ocení zejména moderní pracovní prostředí a naši zákazníci a obchodní partneři výbornou dopravní dostupnost z ostatních regionů, a to jak autem, tak i vlakem. Stěhováním také naplňujeme koncepci v rámci strategie Jedna Skanska, kdy naši zaměstnanci pracují v budově, kterou sami postavili. Osobně se již na nové pracoviště velmi těším.“

 

V září 2013 přivítala Nordica Ostrava i dalšího nájemce, společnost Sanaplasma, která má v pronájmu 863 m2v přízemí budovy. „I přes obtížné podmínky na trhu se obsazenost budovy Nordica zvýšila na 83 %, což poukazuje na její kvalitu a atraktivitu,“ doplňuje Alexandra Tomášková, Leasing Manager, Skanska Property Czech Republic.