Skanska v České Republice
c

Skanska Property Czech Republic zahájila stavbu Corso Court

Tisková zpráva 13.01.2014 16:00 CET

Na konci listopadu 2013 zahájila společnost Skanska Property Czech Republic spekulativní výstavbu nové kancelářské budovy Corso Court v Praze 8 – Karlíně. Po dokončení v červenci 2015 nabídne budova přibližně 17 000 m2 moderních a efektivních kancelářských prostor. Budova je navržena proslulým katalánským architektem Ricardem Bofillem a usiluje o získání LEED certifikátu na úrovni Gold.

Corso Court

Skanska Property Czech Republic koupila tento kancelářský projekt, dříve nazývaný Corso IIb, od skupiny Karlín Group. Za účelem modernizace vzhledu budovy a jejího přizpůsobení filozofii společnosti Skanska byla provedena změna původního stavebního povolení. Corso Court nabídne svým nájemcům přibližně 17 000 m2kancelářských prostor a 302 podzemních parkovacích míst. Budova bude mít sedm nadzemních podlaží, z nichž většina nabídne plochu přibližně 2 400 m2. Budoucí nájemci v projektu ocení zejména flexibilitu prostoru, impozantní atrium a terasy. Charakteristickým prvkem je krásná zahrada připravená nejen k odpočinku, ale i práci.

Bofill se svým týmem začlenil do projektu moderní architektonické prvky, jako jsou například visuté zasedací místnosti, jež vyčnívají z bočních stěn do vnitřního prostoru atria. „Corso Court kombinuje sklo, ocel a obloukové prvky, typické znaky Bofillových staveb. Díky prosklené fasádě je interiér velmi světlý a vzdušný,“ říká Václav Matoušek, projektový manažer Corso Court.

Na Corso Court bude aplikováno mnoho šetrných řešení pro minimalizaci ekologické stopy budovy a významné snížení jejích provozních nákladů. Budova bude mít vysoce výkonnou fasádu s bohatým přísunem denního světla, energeticky účinný koncept vytápění, větrání a chlazení a stejně jako u dalších projektů společnosti Skanska byl i zde kladen velký důraz na kvalitu vnitřního prostředí budovy.

Corso Court je první projekt společnosti Skanska Property Czech Republic v Praze 8 a nachází se asi minutu chůze od stanice metra Křižíkova. Karlín vzhledem k blízkosti centra města a svébytnému geniu loci představuje atraktivní lokalitu. „Karlín se stal pulzujícím místem, jež přitahuje moderní progresivní společnosti. Jsme potěšeni, že můžeme podpořit revitalizaci této části města a využít při tom naše know-how v oblasti udržitelného rozvoje,“ říká Marie Passburg, prezidentka společnosti Skanska Property Czech Republic. 

V rámci strategie „Jedna Skanska“ se společnosti skupiny Skanska fungující na českém trhu – Skanska Property, Skanska Reality a Skanska a.s. nastěhují do společných kancelářských prostor v projektu Corso Court.

„Jsem rád, že se Corso Court stane centrálou všech obchodních jednotek působících v České republice. Skanska působí v širokém spektru nejrůznějších oblastí, a když budeme všichni ve stejné kanceláři, vznikne výborná příležitost využívat získané znalosti společnosti Skanska v každodenním procesu. Věřím, že se Corso Court stane dalším projektem, na kterém budeme prezentovat, jak dobrou práci umíme odvést, a že na něj budou naši zaměstnanci hrdí,“ říká Dan Ťok, generální ředitel Skanska a.s.