Skanska v České Republice
c

Skanska Reality koupila pozemky v pražských Modřanech

Tisková zpráva 25.05.2011 11:15 CET

Skanska Reality, jeden z největších tuzemských hráčů na trhu s novými nemovitostmi, učinila akvizici v pražských Modřanech, jejíž hodnota se pohybuje okolo 100 miliónů korun.

Modrany

Projekt v Modřanech koncepčně zapadá do naší strategie a vhodně doplní naši landbank.
Portfolio Skanska Reality se rozroste o další atraktivní lokalitu, ve které jsme doposud nebyli zastoupeni,“
řekl Bjorn Mattsson, ředitel divize Skanska Reality. Bytové projekty od Skanska nyní najdete v Praze 9 – Proseku, Praze 5 – Jinonicích, Praze 8 – Libni, Praze 11 – Milíčově, Praze 14 – Hostavicích a Praze 22 – Uhříněvsi.   
V první fázi developer počítá s prodejem zhruba 250 bytů, které budou nízkoenergetické.
Na trhu by se měly objevit v průběhu příštího roku. „V tomto roce projekt upravíme a přizpůsobíme všem požadavkům na funkční a ekologické standardy tak, aby se potkal s potřebami zákazníků, které chceme oslovit a aby splňoval naše zelená kriteria“, dodal Mattsson.
Skanska klade celosvětově důraz na ekologické stavění a v oblasti komerčního i rezidenčního developmentu u nás patří k lídrům. Administativní budova City Green Court v Praze 4 – Pankráci, kterou vyvinula Skanska Property, získala jako první kancelářská budova v České republice Pre-Certifikaci nejvyššího stupně LEED* – Platinum. Na své zkušenosti společnost navázala i v oblasti rezidence a v projektu Milíčovský háj – jih nyní prověřuje možnost realizace bytového domu, který by měl svými parametry splňovat kriteria pasivního domu. V našich podmínkách se jedná o jeden z pilotních projektů tohoto rozsahu.
*LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) je mezinárodní systém certifikace zelených budov vyvinutý americkou organizací US Green Building Council (USGBC). Klasifikuje budovy podle toho, jak jejich návrh, proces výstavby a provoz zohledňuje šetrnost k životnímu prostředí.