Skanska v České Republice
c

Skanska odstartovala prodej dalšího nízkoenergetického bytového domu

Tisková zpráva 03.08.2010 0:00 CET

Praha Developerská divize společnosti Skanska zahájila prodej bytového domu L projektu Rezidenční čtvrť Botanica, V. etapa, v Praze 5 – Jinonicích. Pětipodlažní dům je navržen v nízkoenergetickém standardu Komfort Eko, což znamená důkladné zateplení obvodového pláště objektu, kvalitní okna a nainstalování solárních systémů pro ohřev teplé užitkové vody, díky kterým může být roční úspora energií, sloužící pro tento ohřev, až 45%. Motivačním faktorem pro koupi nemovitosti je zajisté také skutečnost, že byty v nízkoenergetickém standardu Komfort Eko se cenově příliš neliší od bytů ve srovnatelném standardu bez ekologických technologií. Nejmenší 1+kk pořídíte již od 1 869 450 Kč vč. DPH.

Rezidencní ctvrt Botanica, V. etapa

„Skanska se celosvětově věnuje problematice udržitelného stavění, využívání ekologických materiálů a ekologické výstavbě. Navzájem si vyměňujeme zkušenosti a probíhá i vnitrofiremní diskuse, co využít pro český trh, který je trochu specifický, neboť je stále výrazně cenově orientovaný. Jsem ráda, že Bytový dům L projektu Rezidenční čtvrť Botanica, který jsme zařadili do prodeje, je již druhým projektem v „ekologickém standardu,“ a že rozdíl v konečných cenách nízkoenergetických bytů je maximálně v řádu jednotek procent“, řekla Naděžda Ptáčková, ředitelka Prodeje a marketingu divize Skanska Reality.

Dům L projektu Rezidenční čtvrť Botanica, V. etapa, je navržen jako pětipodlažní budova s šestým ustoupeným podlažím. V bytovém domě se nachází 42 bytů a 3 ateliéry v dispozicích 1+kk až 4+kk. Nejmenší byt má rozlohu 30 m2, největší 104 m2 a terasu 27 m2. Součástí většiny bytů je balkon, terasa nebo předzahrádka. Bytový dům svým novým majitelům poskytne také 26 garážových stání. Všechny byty projektu jsou ve vysokém standardu použitých materiálů i provedení. Od vyzděných bytových příček, dřevěných eurooken a dýhovaných interiérových dveří, přes dřevěné plovoucí podlahy, až po přípravu pro předokenní žaluzie s možností elektrického ovládání.

Rezidenční čtvrť Botanica se nachází v Praze 5 – Jinonicích, areálu plném zeleně, která postupně přechází v rozlehlý přírodní a rekreační park „Košíře – Motol“. Projekt bezprostředně sousedí s přírodní památkou Vidoule, jednou z posledních tabulových hor v Praze, která je nejvýše položeným místem metropole. V rámci předchozích etap projektu vybudovala Skanska v této lokalitě také biokoridor, jehož celková rozloha činí cca 25 000 m2. Rezidenční čtvrť leží v těsné blízkosti lesa a nedaleko golfového hříště, přesto je to odsud jen pár minut pěšky na stanici metra B „Nové Butovice“ a pouhých 15 minut autem na terminál letiště Praha - Ruzyně. V blízkosti projektu jsou supermarkety Albert a Tesco, nákupní centrum Galerie Butovice a nově i discont Lidl. V těsné blízkosti projektu se nachází Německá škola v Praze – zahraniční škola a gymnázium. Svá sídla tu mají i mnohé významné mezinárodní společnosti.

Předpokládané zahájení výstavby je naplánované na poslední kvartál tohoto roku, dostavěno by mělo být v na začátku roku 2012.

Základní údaje: Název stavby: Rezidenční čtvrť Botanica, V. etapa, bytový dům L Energetická náročnost budovy: B (úsporná) Lokalita: Praha 5 – Jinonice Developer: Skanska a.s. Prodejce: Realitní kancelář Skanska Architektonické řešení: Arch. Design, s. r. o. Počet bytových jednotek: 42 bytů + 3 ateliéry Počet garážových stání: 26