Skanska v České Republice
c

Skanska položila základní kámen kancelářské budovy Corso Court v Praze 8

Tisková zpráva 04.09.2014 18:15 CET

Společnost Skanska Property Czech Republic dnes položila základní kámen kancelářské budovy Corso Court v Praze 8 – Karlíně. Dokončení tohoto projektu je naplánováno na srpen 2015. Díky použitým inovativním řešením poskytne Corso Court budoucím nájemcům komfortní pracovní prostředí, a to jak z pohledu šetrnosti k životnímu prostředí, tak snížení provozních nákladů.

Polozeni zakladniho kamene

Slavnostní položení základního kamene se konalo vedle staveniště projektu Corso Court v Praze 8 – Karlíně. Ceremonie a poklepání na základní kámen se účastnili Jean Pierre Carniaux a Pablo Bofill z architektonického studia Ricardo Bofill, Taller de Arquitectura, statutární ředitel Skanska a. s. Dan Ťok a prezidentka Skanska Property Czech Republic Marie Passburg.

Projekt se nachází v zavedené lokalitě Prahy 8 – Karlíně s vynikající dostupností veřejné dopravy, pouhou jednu minutu chůze od stanice metra a tramvajové zastávky Křižíkova. Vzhledem k blízkosti centra města a industriálnímu geniu loci tak Karlín představuje atraktivní kancelářskou lokalitu.

„V Karlíně se ideálním způsobem propojuje a doplňuje bytová funkce zástavby s prací, respektive s administrativou. Právě administrativa je umístěna v převážně nových stavbách, které jednak bez problémů přitahují nové nájemce, jednak spoluvytváří moderní podobu Karlína. Kvalitní architektura, která zde vzniká, je velkým přínosem - byť ještě ne vždy doceněným. Corso Court bude další, výraznou stavbou, která přispěje k vnímání Karlína coby dynamické, ale pro život příjemné čtvrti,“ říká Jiří Janků, starosta MČ Praha 8.

Dokončení sedmipatrové budovy s přibližně 17 000 m2 pronajímatelných kancelářských ploch je naplánováno na srpen 2015. Budoucí nájemci ocení dostatek denního osvětlení díky prosklené fasádě, impozantní atrium, terasy a zejména pak krásnou zahradu upravenou pro práci i odpočinek.

Projekt Corso Court pochází z dílny světoznámého španělského architekta Ricarda Bofilla a kombinuje sklo, ocel a obloukové prvky, typické znaky Bofillových staveb. Jedná se již o pátou realizaci Ricarda Bofilla v  městské části Karlín, čímž je zaručeno, že projekt skvěle zapadne do svého okolí.

„Budova Corso Court, nacházející se v srdci Karlína, bude mostem mezi slavnou minulostí Prahy a její slibnou budoucností. Její moderní charakter citlivě kontrastuje s průmyslovou minulostí jejího okolí. Bez vzpomínek není budoucnost, a tak bych na tomto místě rád poděkoval celému týmu, díky jehož úsilí se Corso Court stane novou pamětihodností Prahy a současně i připomínkou její minulosti,“ říká Jean Pierre Carniaux, partner v architektonickém studiu Ricardo Bofill, Taller de Arquitectura.

Budova Corso Court následuje filozofii šetrného stavitelství skupiny Skanska Group a usiluje o získání certifikátu LEED Gold. Použitá inovativní řešení přispějí k vytvoření komfortního pracovního prostředí a současně ke snížení provozních nákladů. Důkazem vysoké kvality budov postavených skupinou Skanska jsou udělená ocenění.

První nájemce, společnost Skanska, se do budovy Corso Court nastěhuje na podzim 2015. Přibližně 50 procent budovy se stane sídlem členů skupiny Skanska působících na českém trhu - Skanska a.s., Skanska Reality a Skanska Property.

„V současnosti probíhají další jednání s možnými nájemci, což dokazuje velký potenciál čtvrti Karlín i samotného projektu,“ uvedla prezidentka Skanska Property Czech Republic Marie Passburg a dodává: „Corso Court je již šestou investicí společnosti Skanska do kancelářských budov v Praze a odráží tak roky našich zkušeností s výstavbou. Projekt Corso Court splňuje nejnáročnější požadavky na architekturu, design, pracovní prostředí a zejména na udržitelnost a energetickou účinnost.“