Skanska v České Republice
c

Skanska Reality koupila projekt od Pražské správy nemovitostí

Tisková zpráva 02.04.2013 10:00 CET

Developer Skanska Reality, jeden ze čtyř největších hráčů na místním trhu s novým bydlením, realizoval akvizici v lokalitě Prahy 3. Kupní smlouvu na projekt podepsal v únoru tohoto roku s dosavadním vlastníkem projektu, společností Pražská správa nemovitostí.  Obě smluvní strany se dopředu dohodly, že nebudou zveřejňovat podrobnosti transakce.

Naše obchodní jednotka má každoročně odsouhlasený objem finančních prostředků v řádech stovek milionů korun, které jsou určené pro investice do pozemků a projektů v nových lokalitách Prahy,“ řekla Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru Prodeje a marketingu Skanska Reality.
Zájem o investice deklaroval v průběhu loňského roku i Mikael Matts, nový ředitel divize. V rozhovoru pro Hospodářské noviny například uvedl„potřebujeme další pozemky, potřebujeme rovnoměrné geografické rozmístění a to je teď naše velké téma – nákup pozemků. Máme dobrou pozici, můžeme platit hotově, jsme silná společnost.“
Projekt v Praze 3 je naplánován s cca 100 byty, které developer uvede na trh v roce 2014. „Letos projekt upravíme a přizpůsobíme všem požadavkům na funkční a ekologické standardy tak, aby se potkal s potřebami zákazníků, které chceme oslovit,“ řekla Naděžda Ptáčková. „Věříme, že produkt, který budeme nabízet, vzbudí u našich klientů zájem, neboť je v dobré lokalitě a bude odlišný od konkurenčních nabídek,“ doplnila závěrem.
Skanska klade celosvětově důraz na ekologické stavění a v oblasti komerčního i rezidenčního developmentu u nás patří k lídrům. Administativní budova City Green Court v Praze 4 – Pankráci, kterou vyvinula Skanska Property a v níž sídlí Skanska Home Center*, má jako jedna z prvních kancelářských budov v České republice platinovou certifikaci LEED**.
Na své zkušenosti společnost navázala i v oblasti rezidenčního developmentu a v projektu Milíčovský háj – jih realizovala jeden z prvních bytových domů v Praze, který svými parametry splňuje kriteria pasivního domu.


* Skanska Home Center je moderní prodejní místo, ve kterém je možné vyřešit vše, co souvisí s novým bydlením, na jednom místě – od prvního kontaktu s realitním makléřem a hypotečním poradcem, přes konzultace bytového designéra, jednání týkající se dispozičních úprav a změn vybavení nového domova až po vyřizování záležitostí spojených se záručními závazky.

**LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) je mezinárodní systém certifikace zelených budov vyvinutý americkou organizací US Green Building Council (USGBC). Klasifikuje budovy podle toho, jak jejich návrh, proces výstavby a provoz zohledňuje šetrnost k životnímu prostředí.