Skanska v České Republice
c

Skanska Reality: Spor týkající se stavebního povolení na Milíčov – jih a východ je u konce. Soud zamítl kasační stížnost.

Tisková zpráva 10.08.2011 10:45 CET

Dne 19. července 2011 zamítl Nejvyšší správní soud v Brně kasační stížnost občanského sdružení Hezké Jižní město proti usnesení o odmítnutí žaloby Městského soudu v Praze, kterým bylo potvrzené stavební povolení na bytový komplex Milíčovský háj – jih a východ. Tímto byl definitivně ukončen spor o oprávněnost stavebního povolení na projekt Milíčovský háj – jih a východ, další odvolání již není možné.

vizualizace

Stavební povolení vydal společnosti Skanska Odbor stavební Magistrátu hlavního města Prahy, který byl ve sporu stranou žalovanou. Důvodem zamítnutí kasační stížnosti bylo potvrzení pozdního podání žaloby občanského sdružení.
„Zamítnutí kasační stížnosti jsme očekávali. Těší nás, že Nejvyšší správní soud k rozhodnutí dospěl v tak krátké době – již po necelých 4 měsících od jejího podání“, sdělila Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru prodeje a marketingu divize Skanska Reality.
V závěru letošního roku developer stavebně dokončí 1. etapu Milíčovského háje – jihu, jejíž součástí jsou i bytové viladomy v nízkoenergetickém standardu. „V rámci této etapy nyní dokončujeme bytový dům, který bude svými parametry splňovat kriteria pasivního domu. V našich podmínkách se jedná o jeden pilotních projektů tohoto rozsahu“, doplňuje Ptáčková.
Dokončení 1. etapy Milíčovského háje – východu je naplánované na první kvartál roku 2012. Třetina bytů z této etapy byla pro cenovou dostupnost rezervovaná již po měsíci od uvedení na trh. Nejmenší 1+kk o rozloze 35 m2 s balkonem 11 m2 zde pořídíte za 1 998 140 Kč vč. sklepní kóje a DPH. Ceny této etapy začínali již na 37 350 Kč za m2. 
Dokončení hrubé stavby 2. etapy Milíčovského háje – východu, jehož prodej Skanska odstartovala letos v květnu, je naplánované na závěr roku. Klienti, kteří se rozhodnou pro koupi bytu zde, tak mohou ušetřit desetitisíce na sazbě DPH, která by měla být od roku 2012 o 4% vyšší. „V tuto chvíli nastavuje společnost Hyposka, náš exkluzivní partner pro financování nemovitostí, spolu se spolupracujícími bankovními ústavy mechaniku individuálního režimu čerpání hypoték, díky které mohou klienti financující koupi nového bydlení prostřednictvím hypotečních úvěrů vyčerpat až 95% objemu úvěrových prostředků - tzn. že budou mít ještě letos uhrazenou téměř celou kupní cenu" dodala Ptáčková závěrem.


Základní údaje o projektu:

Název stavby:                         Milíčovský háj – jih a východ
Počet bytových jednotek:         750
Počet etap:                            6
Lokalita:                                 Praha 11 – Milíčov
Developer:                              Skanska a.s., divize Skanska Reality
Prodejce:                                Realitní kancelář Skanska
Předpokládané dokončení:    

Milíčovský háj – jih, 1. etapa – 4Q 2011

Milíčovský háj – východ, 1. etapa – 1Q 2012

Milíčovský háj – východ, 2. etapa – přelom 2012/2013