Skanska v České Republice
c

Hledání Milíčovského pokladu aneb Po stopách ještěrky Cecilky

Tisková zpráva 31.05.2010 0:00 CET

Praha V sobotu, 5. června 2010, od 14 do 18 hodin, proběhne den otevřených dveří bytového projektu „Obytný soubor Milíčovský háj – jih“ společnosti Skanska. Hlavním programem víkendového odpoledne bude zábavná, strategická hra pro rodiny s dětmi, jež proběhne v těsné blízkosti projektu, na území přírodní památky „Milíčovský les a rybníky“. Pro všechny zájemce o zdravý životní styl budou v místě akce připravené navíc tradiční farmářské trhy. Zábavným odpolednem přítomné provede moderátor Martin Dejdar.

Obytný soubor Milícovský háj – jih

„Součástí projektu Obytný soubor Milíčovský háj – jih je 66 certifikovaných nízkoenergetických bytů ve standardu Komfort Eko, díky jejichž technickému řešení mohou budoucí majitelé uspořit 40 – 50 % energií na vytápění domácností. O projekt je nebývalý zájem. V tuto chvíli máme prodanou již skoro polovinu všech bytových jednotek, a to i přes to, že výstavba domů začala teprve v květnu letošního roku,“ říká Ing. Ondřej Svatoň, vedoucí oddělení marketingu a komunikace divize Skanska Reality. „Abychom mohli zájemcům o koupi nového ekologického bydlení demonstrovat všechny výhody související s projektem Obytný soubor Milíčovský háj – jih, rozhodli jsme se zorganizovat den otevřených dveří projektu. V rámci něj chceme představit nejen nízkoenergetické bytové domy, ale i výjimečnou lokalitu přilehlého Milíčovského lesa a rybníků“, dodává.

Hlavním bodem sobotního programu je zmíněná hra „Hledání Milíčovského pokladu aneb Po stopách ještěrky Cecilky“, kterou Skanska navazuje na předchozí oslavy Dne dětí, a v rámci které si mohou zájemci důkladně prohlédnout celé zdejší území. Pro dospělé jsou přichystané tradiční farmářské trhy s čerstvými bio potravinami.

Co znamená standard Komfort Eko? V první řadě se jedná o důkladné zateplení obvodového pláště objektů, kvalitní okna a řízené větrání. V každém bytě je instalována větrací jednotka a podlahový rozvod čerstvého vzduchu. Vytápění bytů na potřebnou teplotu je zajištěno podlahovými a nástěnnými konvektory. Poměrně rozsáhlé prosklené plochy na fasádách objektů jsou doplněny venkovními horizontálními žaluziemi, chránícími byty před nadměrným přehříváním v letních měsících. To vše je obsaženo již v základním provedení bytů. Ceny bytů začínají na 45 000 Kč/m2 vč. DPH a sklepní kóje.

V nejbližší době plánuje developer zahájení prodeje další etapy projektu - „Obytného souboru Milíčovský háj – východ“. Základní údaje: Název akce: Hledání Milíčovského pokladu aneb po stopách ještěrky Cecilky Místo konání: Praha 11 – Milíčov Datum a čas konání: 5. 6. 2010, od 14 do 18 hodin Organizátor: Skanska a. s., divize Skanska Reality