Skanska v České Republice
c

Skanska prodává kancelářskou budovu Balabenka společnosti CIB GROUP

Tisková zpráva 16.06.2014 15:00 CET

Společnost Skanska Property Czech Republic prodala svůj kancelářský projekt Balabenka v Praze 9 - Libni společnosti CIB GROUP. Sedmipodlažní budova disponuje přibližně 13 000 m2 pronajímatelné kancelářské/maloobchodní plochy. Na základě nově uzavřených nájemních smluv vzrostla obsazenost budovy na 81 procent. Hlavními nájemci v budově jsou Komerční banka, ČSOB a Air Telecom.

Balabenka

“Projekt Balabenka, postavený společností Skanska a.s., je kancelářská budova kategorie A, kterou se v uplynulých dvou letech podařilo pronajmout věhlasným firmám. V souladu s naší obchodní strategií jsme usoudili, že nastal správný čas na prodej tohoto projektu a zaměřit se na výstavbu nových nemovitostí v Praze, jako je například projekt Corso Court v Praze 8, jehož dokončení je plánováno na konec roku 2015,“ říká Marie Passburg, prezidentka společnosti Skanska Property Czech Republic.

“Pro koncern CIB GROUP je nákup budovy Balabenka odvážným krokem při naplňování investiční strategie zvýšení objemu kancelářských prostor v našem portfoliu nemovitostí a jeho lokalizace do hlavního města. Balabenka je architektonicky výjimečnou stavbou, která je prvotřídní kancelářskou budovou vybavenou nejmodernějšími technologiemi poskytujícími nájemcům vysoký standard užívání. Financujícím partnerem je v akvizici náš stálý partner GE Money Bank.” uvádí k realizaci obchodu Ing. Alois Přibyl, finanční ředitel CIB GROUP.

Balabenka se nachází na pomezí dvou dynamicky se rozvíjejících městských částí – Prahy 8 a Prahy 9 – na rohu ulic Sokolovská a Českomoravská. Budova je snadno dostupná prostřednictvím městské hromadné dopravy – v blízkosti se nacházejí dvě stanice metra (Českomoravská a Palmovka) a přímo před vchodem je zastávka dvou tramvajových linek. Budova nabízí rovněž přímý přístup k dálnici na Hradec Králové a k dálnici na Mladou Boleslav a Liberec.

Díky svému jedinečnému designu nabízí Balabenka flexibilní pracovní prostory s dostatkem denního osvětlení. Stupňovité terasy nacházející se v každém patře poskytují svým nájemcům neopakovatelný výhled na Prahu. Podzemní parkoviště čítá 158 parkovacích míst. Komplex je obklopen parkem, který Balabenku izoluje od shonu života ve velkoměstě. Na dosah je k dispozici široké spektrum služeb a zařízení, včetně nákupní galerie Harfa a O2 arény.

Během obchodních jednání byla společnost Skanska Property Czech Republic zastoupena realitní agenturou Cushman & Wakefield. Strany se dohodly, že nebudou komentovat výši transakce.

Skanska Property Czech Republic koupila tuto kancelářskou budovu, původně známou jako Vysočanská brána, od společnosti ORCO v roce 2010.