Skanska v České Republice
c

Skanska Property Czech Republic si připravuje kanceláře v projektu City Green Court

Tisková zpráva 22.02.2012 9:05 CET

Skanska Property Czech Republic přestěhuje sídlo do svého nejnovějšího projektu City Green Court. Do jedné z nejmodernějších a ekologicky inteligentních kancelářských budov v Praze se nastěhuje v posledním čtvrtletí roku 2012. Skanska Property Czech Republic obsadí prostor o velikosti přibližně 520 m2a bude po společnosti PwC a GlaxoSmithKline třetím nájemcem v této budově.

City Green Court, Praha

Budova City Green Court již získala pre-certifikaci LEED Platinum „shell & core“ a oficiální certifikaci obdrží přibližně jeden rok od dokončení stavby. Pro své nové prostory bude společnost Skanska Property usilovat též o získání certifikace LEED pro komerční interiéry. Mohlo by se jednat o první LEED certifikované kanceláře na českém trhu a Skanska opět cílí na ocenění nejvyšší - LEED Platinum. Certifikační proces je na začátku a samotná certifikace bude udělena po dokončení interiéru a měření spotřeby energie.

"Přestěhováním do vlastního kancelářského developmentu chceme demonstrovat naše odhodlání být lídrem na trhu ve výstavbě zelených budov. Obdržením certifikace LEED pro komerční interiéry získáme ukázkové kanceláře, na kterých budeme moci prezentovat naším klientům výhody dané certifikace. Certifikované kanceláře budou zároveň prezentovat naše zkušenosti v tomto oboru, které jsme připraveni budoucím nájemcům poskytnout“, zdůraznila Britta Cesar-Munck, výkonná ředitelka společnosti Skanska Property Czech Republic.

Nové kanceláře nabídnou celou řadu zajímavých zelených řešení. Moderní osvětlení, úsporné vodovodní baterie, energeticky šetrné spotřebiče nebo dílčí měření spotřeby vody a energie. Zároveň budou použity místní, recyklované a zdraví nezávadné materiály.

Skanska Property Czech Republic není jedinou společností v rámci jednotky Skanska Commercial Development Europe, která si klade cíl získat LEED certifikaci pro komerční interiéry. Skanska Property Poland již obdržela certifikaci LEED Silver na své kancelářské prostory ve Varšavě. Skanska Property Hungary se může pochlubit certifikací LEED Gold ve svých kancelářích v projektu  Népliget Center v Budapešti.

Dokončení projektu City Green Court je plánováno na květen 2012.