Skanska v České Republice
c

Generální ředitel společnosti Skanska Dan Ťok dnes vyzval ministra dopravy Víta Bártu k férové diskuzi

Tisková zpráva 15.03.2011 18:00 CET

Praha - Generální ředitel společnosti Skanska Dan Ťok dnes vyzval ministra dopravy Víta Bártu k férové diskuzi u kulatého stolu za přítomnosti novinářů. V otevřeném dopise mu sdělil, že ministrovy televizní výroky z neděle 13. března jsou pro management i řadové zaměstnance Skanska šokující. Ťok je považuje za poškozování dobrého jména jedné z nejstarších a největších mezinárodních stavebních korporací na světě ze strany vysokého státního úředníka.

Pražský okruh - ilusracní foto

„Výroky pana ministra naši společnost poškozují. Stejně tak informační tabule, které informují veřejnost o tom, že za špatný stav silnic a dálnic může naše firma. Proto jsem pana ministra vyzval, aby tyto tabule nechal odstranit“, zdůraznil Dan Ťok.

Vedení společnosti Skanska zahájilo konzultace s právníky a připravuje konkrétní právní kroky směřující k ochraně dobrého jména firmy a jejích obchodních zájmů. Podle Ťoka nelze vyloučit ani mezinárodní arbitráž.

Především je však Skanska připravena podrobně komentovat veškeré výhrady, které ministr Bárta neopodstatněně předkládá veřejnosti k uvěření, a v přímém dialogu ukázat skutečný stav věcí.

Mluvčí společnosti Lucie Nováková sdělila médiím, že Skanska se k této záležitosti nebude detailně vyjadřovat až do chvíle, kdy ministr Bárta buď přijme nebo odmítne pozvání k otevřené debatě u kulatého stolu.