Skanska v České Republice
c

Světový týden šetrného stavebnictví láká k návštěvě unikátních staveb

Tisková zpráva 29.08.2013 17:00 CET

Tradiční propagační akce pořádaná na podporu efektivních a zdravých budov probíhající na sklonku babího léta ve dnech 16. - 20. září, letos překročí hranice Prahy a zavítá i do Ostravy, Brna a Olomouce.

01 Otevrena zahrada

Organizátorem je Česká rada pro šetrné budovy (Czech Green Building Council), jejímž členem je i společnost Skanska, která v rámci Týdne šetrného stavebnictví představí dva zajímavé projekty:

V Brně se 19. září uskuteční prohlídka vzdělávacího a poradenského centra Otevřená zahrada. Prohlídka bude spojená se seminářem věnovaným výstavbě a provozu této jedinečné šetrné administrativní budovy.

Další prohlídka prvního pasivního bytového domu, který je součástí projektu Milíčovský háj – jih, se bude konat též 19. září a to v rámci akce Výlet na e-kolech po šetrných budovách v Praze.

Pro zájemce o problematiku šetrného stavebnictví je napříč celou republikou připravena řada přednášek, setkání s odborníky a exkurzí přímo v terénu. Všech akcí je možné se po předchozí registraci bezplatně zúčastnit. Registrovat se  můžete na stránkách České rady pro šetrné budovy v detailech jednotlivých akcí – zde.