Skanska v České Republice
c

Skanska Reality startuje prodej bytového projektu v Liberci

Tisková zpráva 20.10.2009 0:00 CET

Praha/Liberec Zájemcům o nové kvalitní bydlení na severu Čech se podstatně rozšířila možnost výběru. Společnost Skanska Reality totiž zahájila prodej projektu Bytové domy Nová Ruda v Liberci – Vratislavicích. Ten nabídne celkem 129 bytů ve dvou bytových domech a jednom viladomě. Nejmenší byt je 1+kk o 33 m2, největší plochu 114 m2 má byt v dispozici 5+kk. Ceny začínají na 27 277 tisíc za metr2. Zahájení výstavby projektu se předpokládá v květnu 2010, dokončen by měl být 16 měsíců poté.

Bytové domy Nová Ruda v Liberci – Vratislavicích

„Rezidenční projekty v regionech vnímáme jako zajímavou příležitost k upevnění pozice na trhu. Věřím, že o Novou Rudu bude zájem – nabízí atraktivní kombinaci bydlení v blízkosti přírody, plné občanské vybavenosti a dobré dostupnosti do centra města. Zároveň projekt představuje díky cenovým podmínkám i dobrému dopravnímu spojení Liberce s hlavním městem zajímavou alternativou i pro zákazníky z Prahy,“ řekla Naděžda Ptáčková, ředitelka prodeje a marketingu Skanska Reality.

Projekt Bytové domy Nová Ruda zahrnuje dva bytové domy, které mají čtyři nadzemní a dvě ustupující podlaží, a jeden třípodlažní viladům. Celkem zahrnuje 129 bytů. Největší podíl má energeticky úsporný bytový dům A, v němž jich je 70. Bytový dům B jich nabídne 46, viladům 13. Součástí většiny bytů je balkon či terasa, největší terasa má rozlohu téměř 60 m2. Standardní vybavení zahrnuje protipožární vstupní dveře, plastová okna, plovoucí laminátovou podlahu a keramickou dlažbu v koupelně, předsíni a na WC.

Ke každému bytu patří i jedna sklepní kóje umístěná zpravidla v 1. NP domu. Obyvatelům Nové Rudy bude k dispozici také 68 garážových stání v polozapuštěných podzemních podlažích, 61 parkovacích stání podél nově navržené komunikace a 5 stání naproti mateřské škole podél ulice Východní.

Projekt počítá se vznikem kavárny a pizzerie na nároží domu A. Mezi domy B a C vznikne dětské hřiště s možností posezení i pro dospělé. Do centra Liberce se díky blízké tramvajové zastávce dostanete do 10 minut. Trať od domu odděluje stromořadí, před domem C bude navíc pás zeleně doplněný dřevěnou protihlukovou stěnou.

Základní údaje: Název stavby: Bytové domy Nová Ruda Lokalita: Liberec - Vratislavice Developer: Skanska Reality a. s. Prodejce: Realitní kancelář Skanska, Realitní kancelář Evropa (Liberec) Architektonické řešení: Siastoring Liberec Počet bytových jednotek: 129 Počet komerčních jednotek: 2 Počet garážových státní: 68 Počet parkovacích státní: 66