Skanska v České Republice
c

Po měsíci od zahájení prodeje zná Skanska třetinu budoucích majitelů nových bytů

Tisková zpráva 01.07.2010 0:00 CET

Praha V sobotu, 5. června 2010, u příležitosti dne otevřených dveří projektu Obytný soubor Milíčovský háj, byl zahájen prodej jeho další fáze, která nese označení „východ“. V rámci této etapy vznikne 131 bytů ve čtyřech nízkopodlažních bytových domech o pěti sekcích. Nejmenší byt je 1+kk o rozloze 31 m2, největší plochu 120 m2 má byt v dispozici 5+kk. Ceny začínají na 37 350 Kč za m2. Po necelém měsíci prodeje zná Skanska Reality jména již třetiny budoucích vlastníků nových bytů.

Obytný soubor Milícovský háj východ

„Jsem přesvědčena, že tato lokalita je naprosto jedinečnou volbou – bydlení na kraji lesa, přesto 5 minut od stanice metra, na dálnici D1 je to autem pouhých 7 minut. K tomu si přičtěte kompletní infrastrukturu. Atraktivitu lokality dokládá navíc enormní zájem našich klientů. Dokončený Obytný soubor Milíčovský háj – sever byl z 98% vyprodaný již v době kolaudace. Návazný Milíčovský háj – jih, jehož výstavba byla zahájena začátkem tohoto června a součástí kterého jsou i nízkoenergetické bytové domy, dosáhl k dnešnímu dni více než 50% předprodejů.“, řekla Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru prodeje a marketingu divize Skanska Reality.

„Naší snahou bylo, aby byl projekt co nejcitlivěji zakomponovaný do okolního prostředí – proto jsou připravované domy maximálně pětipodlažní a směrem k Milíčovskému lesu výstavba snižuje – připravovaný dům E má podlaží pouze 3. V návaznosti na naši ekologickou strategii máme také maximální zájem na tom, aby zde proběhla revitalizace okolního prostředí. Postupně zde budeme pokračovat v realizaci parkově upravené plochy, podél Milíčovského vrchu bude pro odvod čistých dešťových vod rozvolněno koryto původního odvodňovacího příkopu, na kterém budou nově vytvořeny tůňky a přehrázky a dojde k obnově původního, dnes již zaniklého rybníčku a mnohé další, dodala k projektu Zdeňka Holancová, developerka projektu.

První etapa projektu Obytný soubor Milíčovský háj – východ zahrnuje celkem 4 bytové domy o 5 sekcích. Bytové domy A a B jsou čtyřpodlažní a jejich součástí je 47 jednotek. Pětipodlažní dům C, D o dvou sekcích má ustupující pátá podlaží a zahrnuje celkem 62 bytů. Třípodlažní dům E jich má 22. Součástí všech bytů je balkon nebo terasa, největší terasa má rozlohu 173 m2. Standardní vybavení zahrnuje protipožární vstupní dveře s bezpečnostním kováním, plastová okna, detektor kouře v předsíni, plovoucí laminátovou podlahu, keramickou dlažbu v koupelně, předsíni a na WC.

Ke každému bytu patří i jedna sklepní kóje umístěná zpravidla v 1. podzemním podlaží domu. Obyvatelům 1. etapy projektu Obytný soubor Milíčovský háj – východ bude k dispozici 119 garážových stání v podzemních podlažích domů. Bytové domy A, B a E mají garážová stání v jednom podzemním podlaží, dům C, D ve dvou.

Bytové domy vyrostou na okraji Jižního města, v části Háje. Konkrétně na rozhraní mezi ulicemi Jurkovičova a Stříbrského. Budoucí výstavba se nachází v těsné blízkosti přírodní památky „Milíčovský les a rybníky“. Lokalita se může pochlubit kompletní občanskou vybaveností – v Praze 11 je celkem 16 mateřských škol, 12 základních (jedna z nich je doslova na dohled budoucí zástavby), 9 gymnázií a středních škol, 2 vyšší odborné školy a 2 školy vysoké. V blízkém okolí je Městský úřad Prahy 11, zdravotnická zařízení, obchody, sportovní zařízení a restaurace. Necelých 5 minut pěší chůze od domu je stanice metra trasy C Háje. Dálnice D1 je autem 7 minut jízdy.

Zahájení výstavby první etapy projektu Obytný soubor Milíčovský háj – východ se předpokládá v posledním čtvrtletí tohoto roku. Dostavěno by mělo být 16 měsíců poté.

Základní údaje: Název stavby: Obytný soubor Milíčovský háj – východ, 1. etapa Lokalita: Praha 11 - Milíčov Developer: Skanska a. s., divize Skanska Reality Prodejce: Realitní kancelář Skanska

Architektonické řešení: Počet bytových jednotek: 131 Počet bytových domů: 4 domy o 5 sekcích Počet garážových státní: 119