Skanska v České Republice
c

Podej ruku 2014 - Den dobrovolnictví Skanska

Tisková zpráva 30.09.2014 11:15 CET

Přes sto zaměstnanců Skanska z České a Slovenské republiky věnovalo pracovní den celkem patnácti neziskovým organizacím. Pilotní ročník programu „Podej ruku“ zahájil v pátek 26. září tradici dobrovolnické pomoci Skanska.

Dobrovolnici Skanska_Thomayerova nemocnice

Kdo chtěl v pátek 26. září „Podat ruku“, mohl pomáhat v neziskové organizaci, kterou si sám zvolil. Skanska tuto možnost zaměstnancům nabídla letos poprvé. Zapojilo se celkem 138 dobrovolníků.

Odměnou je dobrý pocit z pomoci druhým

Například tým z divize Pozemní stavitelství východ, oblast Morava jih, obnovil zahradu a mobiliář Mateřské školky Hatě nedaleko Ivanovic. „Dobrovolníci odvedli fyzicky náročnou práci, na kterou bychom nestačili. Snad si s únavou odnesli také dobrý pocit, že nám opravdu pomohli,“ říká Eva Jelínková, ředitelka MŠ Hatě. Další pracovníci z divize Pozemní stavitelství východ, oblast Olomouc, opravili chodník pro Asociaci TOM v Třinci.

V pražské Thomayerově nemocnici dobrovolníci zkrášlili školicí místnost. „Natřeli jsme skříně, rámy oken, dveří, stolky a další vybavení. Rychle jsme se sehráli a šlo nám to dobře od ruky,“ popisuje Adrian Lamper, oblastní manažer z divize Výroba. Ostatní kolegové natírali lavičky, vyráběli dárky pro děti z dětských domovů, čistili zahrady apod.

Projekt „Podej ruku“ je vyústěním strategie transparentního a zodpovědného působení Skanska na trhu. Skanska chce pomáhat ve všech regionech, kde stavební činností ovlivňuje život obyvatel. Cílem je ukázat, že umí postavit domy, silnice či mosty, a je přitom také dobrým sousedem.

Pilotní ročník projektu se vydařil. Ve spolupráci s místními a městskými úřady, komunitními centry či neziskovými organizacemi bychom v podobných aktivitách rádi pokračovali i v budoucnu,“ uvedla Lucie Laňková, tisková mluvčí Skanska.