Skanska v České Republice
c

Rako zásadně modernizuje skladovací areál

Tisková zpráva 21.05.2008 0:00 CET

Rakovník Největší výrobce keramických obkladů a dlažby v České republice, společnost Lasselsberger, od nynějška využívá zcela nové skladovací a administrativní prostory. Ve výrobním areálu RAKO III v Lubné u Rakovníka vyrostla moderní logistická hala, která umožní optimální průběh manipulace a skladování zboží – keramických obkladů a dlažby, a nové kanceláře pro zaměstnance. Novou halu v ceně více než 176 miliónů korun vybudovala společnost Skanska od srpna 2007 do dubna 2008. Investorem projektu je společnost Lasselsberger.

„Moderní skladová hala nahradila dosavadní technicky a kapacitně nevyhovující skladování na zpevněné venkovní ploše. Její součástí je také nová administrativní část, kde jsou kanceláře pro zaměstnance,“ sdělil projektový manažer Vladimír Krch ze společnosti Skanska CZ.

Expediční a skladová hala navazuje na severozápadní straně na stávající výrobní areál RAKO III a je členěná na tři části. První je střední skladovací a expediční hala o půdorysu 75 x 60,5 metru a výšce 10 metrů. Na jižní straně je na každé straně fasády umístěno pět expedičních můstků. Mezi nimi je situována třípodlažní administrativní vestavba (téměř 400 čtverečních metrů užitné plochy) se sociálním a technickým zázemím. Na střední halu navazují na obou stranách zastřešené skladovací zpevněné plochy o rozměrech 88 x 88 metrů. Celková kapacita je cca 36 540 europalet. Z výrobního závodu budou obklady a dlažba přemísťovány pomocí nového dopravníkového můstku v délce 83 metrů, který překonává výškový rozdíl 2 x 5 metrů.

Součástí projektu je také oplocení areálu, sadové úpravy a výstavba příjezdových komunikací.

Technické údaje: Název stavby: Sklad hotové výroby RAKO III - Lasselsberger Lokalita: Lubná u Rakovníka, Středočeský kraj Doba výstavby: srpen 2007 – duben 2008 Investor: Lasselsberger, a.s. Zhotovitel: Skanska CZ, Závod Průmysl – voda Projektant: Arch. Design, s.r.o. Zastavěná plocha: 20 066 m2 Obestavěný prostor: 161 724 m3 Plocha komunikací a rozšířené manipulační plochy: 7 367 m2 Cena: 176 480 935,- Kč bez DPH

Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace