Skanska v České Republice
c

Skanska Reality odstartovala prodej další etapy Milíčovského háje

Tisková zpráva 13.11.2013 10:00 CET

Tento rok dal skandinávský developer na trh již 431 nových bytů.

V pondělí, 14. října 2013, byl zahájen prodej další etapy projektu Milíčovský háj, která nese název Sadová podle nedalekého třešňového sadu. Součástí této etapy je celkem 133 nízkoenergetických bytů v 6 tří až pětipodlažních bytových domech – 106 bytů bude ve standardu Rodina a 27 v nízkoenergetickém standardu Komfort EKO. Bytové domy jsou pro lepší orientaci klientů pojmenované podle ovocných stromů. Tento rok avizovala Skanska Reality zahájení prodeje nových projektů či dalších etap dlouhodobých projektů celkem pětkrát, na pražský trh přidala celkem 431 nových bytů ve čtyřech různých lokalitách Prahy.    

Milicov - Sadova

 „Tento projekt patří dlouhodobě mezi naše nejúspěšnější. Prodej předchozí etapy Luční jsme odstartovali společně s výstavbou loni na podzim a v tuto chvíli již máme prodané dvě třetiny všech bytů,“ řekla Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru Vývoje projektů a akvizic divize Skanska Reality.  
Všechny bytové domy jsou naplánovány s průkazem energetické náročnosti B – velmi úsporná.
Nízká energetická náročnost je výsledkem důkladného zateplení obálky budovy a kvalitních oken. V domech ve standardu Rodina budou nainstalovaná kvalitní plastová okna s izolačními dvojskly, v domech ve standardu Komfort EKO dřevěná okna s izolačními dvojskly.
Dispozice nabízených bytů jsou od 1+kk o rozloze 30 m2 s balkonem 8 m2 po 4+kk o rozloze 112 m2 se dvěma balkony o celkové rozloze 20 m2. Všechny byty mají přiřazenou sklepní kóji, balkon a některé ještě terasu nebo předzahrádku. Parkovacích stání je 128 a jsou ve společných garážích, umístěných pod objekty.

Součástí všech bytů v třípodlažních viladomech ve standardu Komfort Eko je rekuperační jednotka napojená na centrální přívod a odvod vzduchu. Každý nový majitel bytu tak bude mít doma nainstalovaný podlahový rozvod čerstvého vzduchu - nové bydlení tedy bude nejen ekologické, ale především zdravé. Vytápění bytů je zajištěno podlahovými konvektory a nástěnnými radiátory. Prosklené plochy na fasádách domů jsou doplněny venkovními horizontálními žaluziemi, chránícími byty před nadměrným přehříváním v letních měsících. Úspora nákladů na vytápění bytu v energeticky úsporném domě může být citelná a dosahuje cca 30 až 40 % nákladů na vytápění běžného bytu.
Všechny byty ve standardu Komfort Eko budou mít kvalitní dřevěné podlahy, dýhované dveře s obložkovými zárubněmi, bezpečnostní vstupní dveře Next, keramické zděné příčky, závěsné WC, datovou síť a možnost napojení na kabelovou televizi, videotelefon atd. Součástí všech bytů v prvním podlaží bude elektrická zabezpečovací signalizace.
V bytech ve standardu Rodina budou  kvalitní laminátové podlahy, interierové dveře a obložky lamino, nově bezpečnostní vstupní dveře, závěsné WC a příčky budou zděné ze sádrových bloků.

Výstavba bytového domu byla zahájena společně s prodejem. Dostavěno by mělo být 16 měsíců poté.


Základní údaje:

Název stavby:                            Milíčovský háj, Sadová

Lokalita:                                    Praha 11 - Háje

Developer:                                 Skanska a. s., divize Skanska Reality
Prodejce:                                  Skanska Home Center

Architektonické řešení:                 Qarta architektura s.r.o.

Počet bytových jednotek:             133 bytů

Počet bytových domů:                    6

Počet parkovacích státní:             128