Skanska v České Republice
c

Studenti navštívili betonárnu v Lipníku nad Bečvou

Tisková zpráva 10.04.2014 10:45 CET

Středoškoláci ze Střední průmyslové školy stavební v Lipníku nad Bečvou navštívili v pondělí 7. 4. pod dohledem odborníků tamní betonárnu. Skanska se SPŠS spolupracuje již 10 let. Exkurze přímo do provozů představují skvělou příležitost propojit teoretické znalosti s praxí.

Exkurze v betonarne

Strojník výroby stavebních hmot Oldřich Žeravík a vedoucí betonárny Josef Handl provedli 37 studentů celým provozem. Pro některé z nich se stali vzorem pro výběr profesního uplatnění, neboť zajímavě představili celý postup výroby a dodávky betonové směsi, od příjmu materiálu, přes výrobu, až po konečnou distribuci. Podělili se také o své osobní zkušenosti a ochotně odpovídali na všechny otázky.

„Líbilo se mi, že nás seznámili i s riziky, se kterými se na betonárně musí počítat. Zaujaly mě také kvalitativní zkoušky betonů před expedicí, například test sednutí kuželem nebo zkouška na obsah vzduchu v betonové směsi,“ říká Martin Jurásek, student třetího ročníku SPŠS.

Poptávka po pracovnících ve stavebnictví opět roste a jejich odborné zaměření hraje důležitou roli. Skanska se školami spolupracuje dlouhodobě, potřebuje kvalifikované zaměstnance, a proto se je snaží oslovit již během studia. „Dlouhodobé spolupráce se společností Skanska si velmi vážíme. Naši učitelé se snaží žákům předávat to nejlepší, ale každé setkání s lidmi, kteří jsou přímo z oboru, je pro ně vítaným zpestřením. O exkurze mají každoročně velký zájem. Pravidelně navštěvují stavby nebo sledují práci v laboratořích,“ uvádí Vilém Zeiner, řediel SPŠS.

Kontakt: Kamila Havlínová, HR Business Partner