Skanska v České Republice
c

Skanska Servis má nového generálního ředitele

Tisková zpráva 02.07.2008 0:00 CET

Praha Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva Skanska Servis se od 1. července stává Leoš Vrzalík, dosavadní ředitel odboru strategie v mateřské společnosti Skanska CS. V obou funkcích tak nahrazuje Petra Obsta, který ze skupiny Skanska odchází.

Ing. Leoš Vrzalík (narozený 1971 ve Zlíně) absolvoval obor Mezinárodní obchod na VŠE v Praze a po praxi v bankovnictví pracoval jako manažerský poradce v Ernst&Young. Nyní mimo jiné přednáší management na ČVUT. Ve skupině Skanska pracuje od roku 2000 a dosud se zabýval především strategickým řízením trvale udržitelného rozvoje, investic a akvizic. V nové pozici bude mít na starosti nákup, majetkové operace a podpůrné služby skupiny Skanska v ČR a SR. Bude také členem představenstva mateřské společnosti Skanska CS.

Dominantním rysem práce Leoše Vrzalíka je důraz na trvale udržitelné podnikání. „Úspěch ve stavebnictví a nadstandardní ohled na životní prostředí nemusí být v rozporu,“ říká Leoš Vrzalík.

Leoš hraje od šesti let tenis a na svých víkendových toulkách s rodinou poznává krásy české krajiny. Vrcholná manažerská funkce mu také přinesla nečekaný problém. I když je zvyklý používat veřejnou dopravu (stále jezdí do práce tramvají), hledá nyní služební auto, které by bylo co nejšetrnější k životnímu prostředí.

Společnost Skanska Servis, která vznikla k 1. lednu 2008, pod sebe sloučila veškeré servisní a podpůrné činnosti v rámci skupiny Skanska v České republice a na Slovensku. Zjeména jde o oblast nákupu materiálů, služeb stavebního servisu, správy nemovitostí, oblast právních služeb a služeb spojených s ochranou životního prostředí, kvality a bezpečnosti práce.

Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace