Skanska v České Republice
c

Skanska Reality dává do prodeje další etapu nízkoenergetického Milíčova

Tisková zpráva 03.09.2012 11:30 CET

Praha - Skanska Reality, leader* nízkoenergetické a pasivní bytové výstavby v Čechách, zahajuje v pondělí 3. září prodej další etapy projektu Milíčovský háj, která nese název Luční.

Milíčovský háj

Stejně jako v první etapa, i tato bude zahrnovat domy ve dvou standardech – nízkoenergetickém Komfortu Eko a Rodině (tento standard je srovnatelný co se týče vnitřního vybavení bytu, ale nejsou v něm použité ekologické technologie). Nejnižší cena za byt 2+kk o rozloze 51 m2 s balkonem 6 m2 v nízkoenergetickém standardu je 2 849 430 Kč vč. sklepní kóje a DPH . Byt 2+kk o rozloze 56 m2 s balkonem 9 m2 ve standardu Rodina je možné pořídit již od 2 488 164 Kč vč. sklepní kóje a DPH.

„Domníváme se, že výstavba energeticky úsporného bydlení je do budoucna jedinou možnou variantou, neboť přírodní zdroje nejsou nevyčerpatelné a ceny za energie stále stoupají“, řekl Ondřej Svatoň, vedoucí oddělení Marketingu a komunikace divize Skanska Reality. „A přestože jsou nízkoenergetické byty při koupi cca o 10% dražší než byty ve srovnatelném standardu bez použití ekologických technologií, myšlení našich klientů se díky lepší informovanosti a zkušenostem ze zahraničí začíná stále více posouvat ekologickým směrem,“dodal závěrem.  

V Milíčovském háji, Luční etapě dává Skanska Reality do prodeje 108 bytů v 5 tří až pětipodlažních bytových domech – 90 bytů ve standardu Rodina, 18 v nízkoenergetickém Komfort Eko. Dispozice nabízených bytů jsou od 1+kk o rozloze 34 m2 s balkonem 7 m2 po 4+kk o rozloze 113 m2 s balkonem 19 m2.
Nízkoenergetické náročnosti je stejně jako v předchozí etapě projektu dosaženo díky kvalitnímu zateplení pláště budovy a nainstalovaným kvalitním dřevěným oknům. Všechny nízkoenergetické byty budou mít i vlastní větrací jednotku s rekuperací tepla napojenou na centrální přívod a odvod vzduchu a podlahový rozvod čerstvého vzduchu. Dotápění bytů na potřebnou teplotu je místo běžných radiátorů zajištěno podlahovými a nástěnnými konvektory. Poměrně rozsáhlé prosklené plochy na fasádě jsou doplněny venkovními elektricky ovládanými horizontálními žaluziemi, chránícími byty před nadměrným přehříváním v letních měsících.

Název etapy „Luční“ odkazuje na nedalekou přírodní památku Milíčovský les a rybníky.  Před zahájením první etapy byl projekt posouzen z hlediska vlivu stavby na životní prostředí (EIA).  Na základě závěrů EIA společnost realizovala dvojí systém odvodu dešťových vod, aby byly ochráněny místní mokřady a soustavy rybníků. Čisté vody jsou odváděny odděleně od vod znečištěných solemi ze zimní údržby komunikací. Tento systém je na území Prahy unikátní. Skanska také obnovila systém příkopů i zaniklý rybníček, rozšířila a opravila stezky pro pěší a cyklisty, podél přírodní památky Milíčovský les a rybníky vybudovala naučnou stezku.

*bráno dle aktuálního počtu pasivních a nízkoenergetických bytů v nabídce