Skanska v České Republice
c

Nemocnice Vyškov zrekonstruovala západní křídlo hlavní budovy

Tisková zpráva 15.12.2008 0:00 CET

Vyškov Pacienti chirurgického, plicního a urologického oddělení najdou v nemocnici ve Vyškově zcela nové a přátelské prostředí. Umožnila to právě dokončená rekonstrukce západního křídla hlavní budovy, ve které bude umístěno celkem osmdesát lůžek s odpovídajícím zázemím. Rekonstrukci v ceně 60 milionů korun provedla Skanska CZ během deseti měsíců. Stavbu financoval Jihomoravský kraj s přispěním státního rozpočtu a EU.

Více než 10 milionů z fondů EU využila nemocnice na nákup zdravotnických přístrojů a nábytku od firmy Linet.

„Rekonstrukce nám umožnila zabezpečit na dalších odděleních standard, na který jsou pacienti zvyklí v částech nemocnice obnovených v letech 2001 – 2006. Pacienti zde budou mít více pohodlí,“ komentuje přínos rekonstrukce ředitelka nemocnice Věra Seidlová.

Nyní jsou v západním křídle umístěny tři lůžkové jednotky: ve 3.podlaží klasická lůžková jednotka chirurgie s kapacitou 27 lůžek, ve 2. podlaží druhá klasická lůžková jednotka chirurgie a urologie s kapacitou 27 lůžek a v 1. podlaží bude umístěna lůžková jednotka plicního oddělení s kapacitou 26 lůžek. Každý pokoj má vlastní sociální zařízení, v každém patře je i nadstandardní pokoj. Přízemí je využito především pro kanceláře a zázemí oddělení informatiky..

Původní budova z počátku padesátých let byla ve velmi špatném stavu „Beton na nosných prvcích byl nekvalitní, celé křídlo jsme tedy mimo jiné staticky vyztužili ocelovou konstrukcí,“ objasňuje hlavní stavbyvedoucí Michal Reitoral ze Skanska CZ.

Součástí rekonstrukce bylo mimo jiné zateplení, výměna oken, podlah, stavba příček, nových rozvodů vody, elektřiny a kanalizace a kompletní vybavení novým nábytkem.

Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace