Skanska v České Republice
c

Skanska podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP na kancelářskou budovu Nordica Ostrava

Tisková zpráva 13.08.2009 0:00 CET

Skanska Property Czech Republic podepsala nájemní smlouvu se společností OKIN GROUP, a. s. na novou kancelářskou budovu Nordica Ostrava v centru Ostravy. OKIN GROUP, který je významným poskytovatelem podpůrných služeb pro podniky ve střední a východní Evropě, si od 1. ledna 2010 pronajme celkem 4700 m2 kancelářské plochy ve druhém, třetím a čtvrtém podlaží budovy. OKIN GROUP se stává prvním významným nájemníkem administrativní budovy Nordica Ostrava, která je tímto pronajata ze 40 %.

Budova Nordica Ostrava v centru Ostravy

„Administrativní budovu Nordica jsme si pro naše nové kancelářské prostory vybrali zejména díky tomu, že tato moderní kancelářská budova třídy A vytvoří významné synergie v naší týmové práci a bude splňovat také naše bezpečnostní kritéria. Důležitá je také její energetická efektivita a ekologický přístup stejně jako vynikající umístění v centru Ostravy v docházkové vzdálenosti k veškeré občanské vybavenosti a s ideální dopravní dostupností a napojením na všechny druhy městské hromadné dopravy. Věřím, že naši zaměstnanci a také naši obchodní partneři a klienti ocení naše nové vysoce kvalitní a moderní administrativní prostory a budou se na naší nové adrese cítit příjemně,“ říká Roman Trnka, ředitel strategického rozvoje OKIN GROUP a.s.

OKIN GROUP přesune a sloučí všech svých 430 zaměstnanců divize Business Process Outsourcing, kteří v současné době pracují v různých kancelářích v Ostravě, a vytvoří tak v budově Nordica Ostrava jedno moderní sdílené servisní centrum pro své globální klienty. Nové centrum vytvoří také nové zajímavé pracovní příležitosti pro mladé absolventy ostravských univerzit.

Nordica Ostrava je první kancelářskou budovou v České republice s certifikací programu GreenBuilding od Evropské komise pro energeticky úsporné budovy. Budova, která je navržena tak aby spotřebovávala o 30 % méně energie, než stanovují české normy, byla dostavěna v prvním čtvrtletí 2009. Sedmipodlažní budova s pronajímatelnou plochou zhruba 12 000 m2 vysoce kvalitních a flexibilních kancelářských prostor třídy A disponuje dvěma podzemními patry s parkovacím stáním a restaurací v přízemí. Její umístění v okrajové části historického centra Ostravy na nároží ulic Českobratrská a Soukenická poskytuje vynikající napojení na městskou hromadnou dopravu a hlavní dopravní tepny.

„Jsme rádi, že můžeme přivítat OKIN Group jako prvního významného nájemníka v naší administrativní budově Nordica Ostrava. Jak vidíme na základě zájmu od potenciálních nájemců flexibilita a energetická efektivita kancelářských prostor jsou ve složité situaci na trhu atraktivními faktory,“ říká Rikard Henriksson, výkonný ředitel Skanska Property Czech Republic, a dodává: „Kanceláře s certifikací programu GreenBuilding nejsou dražší než standardní kancelářské prostory a pro nájemce navíc představují úsporu na účtech za energie.“

OKIN GROUP, a. s. je významným poskytovatelem podpůrných služeb pro podniky ve střední a východní Evropě. Na českém trhu působí již od roku 1993 a od té doby prošla společnost velmi dynamickým rozvojem. Nyní společnost zaměstnává již přes 1200 zaměstnanců. Působí na celém území ČR, na Slovensku, na Ukrajině, v Rusku, Bulharsku a ve Švédsku. Do budoucna je plánována expanze do Rumunska, Srbska a dalších zemí střední a východní Evropy.

OKIN GROUP slučuje několik značek, které svou nabídkou postihují klíčové oblasti podpůrných služeb pro podniky – facility management, business process outsourcing a vzdělávání.

OKIN FACILITY OKIN FACILITY je spolehlivým partnerem pro dodávku komplexních řešení v oblasti facility managementu. Svým klientům pomáhá budovat konkurenční výhodu založenou na efektivně vykonávaných podpůrných činnostech v optimální kvalitě v kombinaci se snížením nákladů. Pro více informací navštivte webové stránky OKIN FACILITY www.okinfacility.cz.

Skanska Commercial Development Europe je jednou ze 14 obchodních jednotek ve skupině Skanska. Svou činnost zaměřuje především na stavební a developerské aktivity administrativních budov a logistických prostor. Soustřeďuje se na development v hlavních metropolitních oblastech České republiky, Maďarska a Polska. Skanska Commercial Development Europe je rozdělena do tří lokálních společností: Skanska Property Czech Republic, Skanska Property Hungary a Skanska Property Poland. Další informace o společnosti a jejích projektech můžete najít na: www.skanska.com/property

Skanska Property Czech Republic, s.r.o., dceřiná společnost švédské skupiny Skanska Commercial Development Europe (SCDE), je zkušeným developerem v oblasti rozvoje komerčních nemovitostí. Společnost je na českém trhu aktivní od r. 1997 a v Praze realizovala řadu administrativních budov a obchodních prostor. V současné době staví kancelářské budovy v Praze a Ostravě a připravuje za Prahou výstavbu velkého logistického parku. Společnost spravuje všechny realizované projekty od prvotního konceptu přes pronájem celé budovy až po její prodej. Kancelářská budova Nordica Ostrava jako první v České republice získala certifikát GreenBuilding za energetickou úsporu.