Skanska v České Republice
c

Skanska Reality zkolaudovala další etapu úspěšného projektu v Milíčově

Tisková zpráva 02.04.2012 12:00 CET

O kvalitní byty v atraktivní lokalitě za rozumnou cenu je stále zájem. Svědčí o tom první etapa projektu Obytný soubor Milíčovský háj – východ v Praze 11, kde úspěšně proběhla závěrečná kontrolní prohlídka stavby Skanska Reality. Ze 131 bytů ve čtyřech domech je aktuálně volných pouze 19 bytů, z nichž pět už mají potenciální budoucí majitelé předběžně rezervované. Dva ze čtyř domů jsou dokonce kompletně obsazeny.

Milicov - vychod

„Ukázalo se, stejně jako u Obytného souboru Milíčovský háj – jih, že jsme klienty dokázali naší nabídkou oslovit. Navzdory tomu, že dnešní doba realitnímu trhu příliš nepřeje, je první etapa projektu Obytného souboru Milíčovský háj – východ velmi úspěšná a k dnešnímu dni zbývá posledních pár volných bytů. Potvrdilo se, že se nám vyplatila sázka na hlavní trumfy tohoto projektu, tedy bydlení v blízkosti přírody, a zároveň nedaleko stanice metra, v místě s kompletní občanskou vybaveností,“ uvedla Naděžda Ptáčková, ředitelka odbor prodeje a marketingu Skanska Reality.
První etapa Obytného souboru Milíčovský háj – východ sestává ze čtyř bytových domů o pěti sekcích. Čtyřpodlažní bytové domy A a B, jejichž součástí je 47 bytových jednotek, jsou již kompletně prodány. Pětipodlažní dům C, D o dvou sekcích má ustupující pátá podlaží a zahrnuje celkem 62 bytů, z nichž je dosud neobsazených dvanáct. Čtyři z nich si už předběžně rezervovali potenciální kupci. Třípodlažní bytový dům E, který stojí nejblíže k přírodní památce Milíčovský háj, má v současné době volných sedm bytů z 22. Předběžně rezervovaný je v tuto chvíli jeden.
Projekt nabízí bytové jednotky různých dispozic, od 1+kk o rozloze 35 m2 až po 5+kk o rozloze 113 m2. Součástí všech bytů je balkon nebo terasa. Ceny bytů začínají na 37 350 Kč za m2. Ke každému bytu náleží sklepní kóje, obyvatelům první etapy projektu je k dispozici posledních 29 garážových stání.
Bytové domy vyrostly na okraji Jižního města v části Háje – v prodloužení ulice Jurkovičova a při nově vzniklé ulici Letzlova. Jsou příčně rozmístěny podél slepě zakončených komunikací obytné zóny a barevně odlišeny tak, že vizuálně vytvářejí samostatný celek. Základními barvami, které se zde střídají, jsou hnědá a světle krémová.
Nespornou výhodou pro vlastníky bytových domů je široká nabídka volnočasových aktivit a relaxace v přírodě. Skanska Reality dokonce ve spolupráci se základní organizací ČSOP Natura Quo Vadis poblíž projektu v minulém roce dokončily naučnou stezku Milíčov, dlouhou 4,8 km. Několik zastávek okruhu se nachází poblíž projektu. „Doufáme, že naučnou stezku ocení jak místní starousedlíci, tak noví majitelé bytů v projektu Milíčovský háj – východ. Naučná stezka ještě podtrhuje těsné sepjetí s přírodou, které je pro tento projekt typické,“ řekla Naděžda Ptáčková.
Majitelé nových bytů se do Obytného souboru Milíčovský háj – východ nastěhují zhruba tři měsíce od vydání kolaudačního rozhodnutí, tedy na začátku léta.


Základní údaje o projektu:
Název stavby: Obytný soubor Milíčovský háj – východ, 1. etapa
Lokalita: Praha 11 – Milíčov
Developer: Skanska a. s., divize Skanska Reality Prodejce: Realitní kancelář Skanska
Počet bytových jednotek: 131
Počet bytových domů: 4 domy o 5 sekcích
Počet garážových státní: 119