Skanska v České Republice
c

Skanska dokončila kancelářskou budovu Riverview

Tisková zpráva 18.12.2014 9:00 CET

Kancelářský projekt Riverview společnosti Skanska v Praze 5 byl úspěšně zkolaudován. Hlavní nájemce, farmaceutická společnost MSD, prostory již převzal a plánuje se do budovy přestěhovat v lednu 2015.

Riverview

Budova nabízející 7 000 m2  hrubé pronajímatelné plochy bude z 90 % obsazena společností MSD, která bude prostory využívat pro své globální inovativní IT centrum. To se bude věnovat vývoji a zavádění inovativních IT technologií ve zdravotnictví a předpokládá se, že v něm vznikne až 500 nových pracovních míst.

Z pohledu center sdílených služeb, Praha patří ke slibným trhům. Podle poslední zprávy asociace ABSL[1] v Praze v roce 2014 došlo k nárůstu poptávky po nemovitostech ze strany velkých společností v oblasti center podpůrných a sdílených služeb (BPO/SSC) a v krátkodobém až střednědobém horizontu lze předpokládat velký potenciál k růstu. "Zvýšená aktivita jak ze strany existujících investorů, tak na trh nově příchozích společností, bude vyžadovat kancelářské prostory vytvořené na míru jejich potřebám, a to zejména z pohledu snadné dostupnosti veřejné dopravy a kvality kancelářských prostor," říká Marie Passburg, Managing Director, Skanska Property Czech Republic, a dodává: "Jsme rádi, že se objektu Riverview podařilo splnit požadavky společnosti MSD. Stojí za zmínku, že celá transakce není jen přestěhováním stávajících kanceláří do nových prostor, ale vytvoření nových pracovních míst, což je pozitivní pro obsazenost kancelářského trhu."

Strategické umístění

Riverview se nachází na břehu Vltavy v rozvíjející se obchodní čtvrti Praha 5 – Smíchov. Projekt je v pěší vzdálenosti jak od stanice metra Anděl, tak z autobusového nádraží Na Knížecí, což umožňuje snadné dojíždění jak z centra města, tak z předměstí. Kromě toho nabízí lokalita připojení na dálnici na Plzeň, Pražský okruh a také na letiště.

Zelená řešení

Riverview usiluje o získání certifikátu LEED Gold. Použitá zelená řešení zvyšují komfort pracovního prostředí a minimalizují provozní náklady zejména díky snížení spotřeby vody i energií.

Budova disponuje sofistikovaným systémem HVAC (topení, ventilace a klimatizace), který zajistí ve srovnání se standardní budovou zvýšení přísunu čerstvého vzduchu do interiéru o 30 %. V prostorách je instalován inteligentní systém řízení osvětlení využívájící obsazenosti a senzorů denního světla. Prostory kanceláří jsou dále vybaveny senzory oxidu uhličitého, které regulují míru ventilace a přívod čerstvého vzduchu.

Projekt Riverview byl navržen známým švédským architektonickým studiem Tengbom a generálním dodavatelem stavby byla společnost Skanska a.s.

 

[1] Association of Business Service Leaders in the Czech Republic