Skanska v České Republice
c

Skanska Reality koupila projekt od Orco Property Group

Tisková zpráva 05.06.2013 16:45 CET

Skanska Reality, jeden z předních hráčů na místním trhu s novým bydlením, realizovala ve středu 22. května 2013 novou akvizici v Praze 10 – Strašnicích. Rezidenční projekt, doposud známý pod jménem „U Hranic“, koupila od společnosti Orco Property Group. V tomto roce se jedná již o druhou akvizici švédského developera zabývajícího se nízkoenergetickou výstavbou, před dvěma měsíci avizoval koupi projektu v Praze  3. Stejně jako v předchozím případě se obě smluvní strany dopředu dohodly, že nebudou zveřejňovat hodnotu transakce.

„Jsme rádi, že se nám daří naplňovat náš letošní cíl nákupu nových pozemků v nových, perspektivních lokalitách Prahy,“ řekl Mikael Matts, ředitel Skanska Reality. „Předpokládáme, že projekt U Hranic uvedeme na trh v první polovině roku 2014.“
Projekt s platným územním rozhodnutím v Praze 10 – Strašnicích o celkové rozloze 7 180 m2 je naplánován pro výstavbu 139 nových bytů. „Lokalita Prahy 10 patří dlouhodobě mezi nejpoptávanější v Praze, proto pevně věříme, že projekt vzbudí u našich klientů zájem,“ řekla Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru Prodeje a marketingu Skanska Reality.
Skanska klade celosvětově důraz na ekologické stavění a v oblasti komerčního i rezidenčního developmentu u nás patří k lídrům. Administativní budova City Green Court v Praze 4 – Pankráci, kterou vyvinula Skanska Property a v níž sídlí Skanska Home Center*, má jako jedna z prvních kancelářských budov v České republice platinovou certifikaci LEED**.
Na své zkušenosti společnost navázala i v oblasti rezidenčního developmentu a v projektu Milíčovský háj – jih realizovala jeden z prvních bytových domů v Praze, který svými parametry splňuje kriteria pasivního domu.