Skanska v České Republice
c

Kanceláře v projektu City Green Court společnosti Skanska jsou žádané

Tisková zpráva 01.02.2012 9:23 CET

Skanska Property Czech Republic s potěšením oznamuje úspěšné uzavření další nájemní smlouvy na kancelářské prostory v budově City Green Court v Praze 4 – Pankrác. GlaxoSmithKline, jedna z předních světových výzkumných farmaceutických a zdravotnických firem, obsadí nejexkluzivnější prostory v budově, celé horní patro o rozloze 2 153 m2kancelářských ploch. GSK přestěhuje své sídlo do kancelářské budovy City Green Court ve 4. čtvrtletí roku 2012.

City Green Court, Praha 4

„Naším záměrem bylo najít budovu, která bude maximálně vyhovovat našim potřebám a bude v souladu s globálními požadavky společnosti GSK. Za důležité považujeme nejen kvalitní zázemí či dostupnost, ale i to, abychom pro naše zaměstnance vytvořili příjemné pracovní prostředí. Víme, že inovativní přístup, který se snažíme uplatňovat při své každodenní činnosti, jde ruku v ruce se zodpovědným podnikáním,“ říká generální ředitelka společnosti GSK Pharmaceuticals v České republice PharmDr. Monika Horníková.

„Nová ekologicky šetrná budova je plně v souladu s naší strategií společenské odpovědnosti, jejíž nedílnou součástí je i dodržování standardů v ochraně životního prostředí. Těší nás, že se nám podařilo najít prostory, které zohledňují řadu ekologických aspektů správného fungování kancelářského provozu,“ dodává Monika Horníková. 

"Úspěšný pronájem kancelářské budovy City Green Court potvrzuje silnou poptávku po šetrných budovách z řad mezinárodních společností.  Toto považujeme za velmi pozitivní a progresivní aspekt českého realitního trhu. Těší nás, že můžeme přivítat GSK, našeho druhého nájemce, který velmi vhodně doplní společnost PwC. Zároveň jsme hrdi na to, že můžeme pomoci společnosti GSK při vytváření celosvětové strategie sociální zodpovědnosti firem," říká Britta Cesar-Munck, výkonná ředitelka, Skanska Property Czech Republic.

Osmipodlažní budova navržená renomovaným newyorským architektonickým studiem Richard Meier & Partners obsahuje mnoho inovativních prvků. Od propracovaného systému osvětlení využívajícího obsazenosti a senzorů denního světla, po vysoce efektivní prvky zelené střechy a zavlažovacího systému. Impozantní uzavřené atrium budovy City Green Court využívá přirozeného větrání. Všechny tyto elementy přispěly k získání precertifikace LEED Platinum. V rámci projektu je také jako první svého druhu na českém trhu sledována uhlíková stopa. Celý projekt nabídne po dokončení přibližně 16 300 m2kancelářských prostor, z toho zhruba 12 000 m2obsadí společnost PwC.