Skanska v České Republice
c

Skanska Reality zahájila prodej další etapy projektu Milíčovský háj – východ

Tisková zpráva 23.05.2011 13:45 CET

Skanska Reality odstartovala prodej druhé etapy projektu Milíčovský háj – východ v Praze 11. První etapu dal developer do prodeje před necelým rokem a již po měsíci znal jména třetiny nových majitelů bytů. Byty v dispozici 3+kk jsou v tuto chvíli vyprodány. Prodej druhé etapy je navíc podpořen benefitem „Složte si svou slevu“ až do výše 170 000 Kč.

Milicov_vychod

„Projekt Milíčovský háj je od svého zahájení prodejně velmi úspěšný. To je dané výjimečnou lokalitou v blízkosti přírodní památky Milíčovský les a rybníky a nastavenou cenovou politikou. Byt 2+kk o rozloze 50 m2 s terasou 10 m2 zde pořídíte od 2 588 190 Kč vč. DPH a sklepní kóje,“ sdělila Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru prodeje a marketingu divize Skanska Reality.  
Ve 2. etapě projektu Milíčovský háj – východ vzniknou 4 bytové domy o 5 sekcích. Dva objekty budou čtyřpodlažní s pátým ustupujícím podlažím, tři třípodlažní. Výška zástavby se bude postupně snižovat směrem k přírodní památce Milíčovský les a rybníky. V domech bude celkem 128 bytů v dispozicích 1+kk až 5+kk a 130 garážových stání. Rozloha nejmenšího bytu je 35 m2, největšího 113 m2. Součástí většiny bytů je balkon, nebo terasa. Cena za m2 se pohybuje od 44 728 vč. DPH*.
V souvislosti se zmíněnou lokalitou bylo prioritou developera zachování všech živočišných i rostlinných druhů. „Ačkoli to zákon nevyžadoval, s bytovým projektem Obytný soubor Milíčovský háj jih a východ jsme prošli úspěšně celým procesem EIA, ve kterém byly posouzeny veškeré možné negativní vlivy stavby na životní prostředí,“ potvrdila Zdeňka Holancová, developerka projektu. Do projektu byla zahrnuta také revitalizace rozsáhlého území podél Milíčovského vrchu, obnovení původních odvodňovacích příkopů a rekonstrukce již zaniklého rybníčku. Tyto práce jsou z převážné části již hotové a vodní díla byla zpočátku tohoto roku úspěšně zkolaudována.
Výstavba předchozích etap projektu pokračuje podle plánovaného harmonogramu, přestože v únoru tohoto roku došlo k jejímu dočasnému pozastavení z důvodu vydání rozhodnutí o odkladném účinku žaloby. Občanské sdružení Hezké Jižní město žalovalo Odbor stavební Magistrátu hlavního města Prahy, který vydal developerovi stavební povolení na projekt. Soud hlavního města Prahy však žalobu odmítl, čímž pozbylo účinnosti i rozhodnutí o odkladném účinku.

   
Předpokládané zahájení výstavby druhé etapy je naplánované na srpen letošního roku, dostavěno by mělo být v posledním čtvrtletí roku 2012.

* Cena za m2 je stanovena tak, že konečná cena s DPH je vydělena součtem plochy bytu a poloviny terasy, lodžie nebo balkonu.

Základní údaje:

Název stavby:                                    Milíčovský háj – východ, 2. etapa
Lokalita:                                            Praha 11 – Milíčov
Developer:                                         Skanska a.s.
Prodejce:                                           Realitní kancelář Skanska
Autor urbanistické koncepce:         4A architekti, ing. Arch. Ludvík Seko
Autor projektu:                                 QARTA  ARCHITEKTURA s.r.o.
Počet bytových jednotek:                  128 bytů
Počet garážových stání:                    130