Skanska v České Republice
c

Skanska boduje v řízení lidských zdrojů

Tisková zpráva 11.06.2009 0:00 CET

První nejžádanější stavební firma mezi studenty technických oborů vysokých škol a čtvrté místo v prestižním žebříčku Zaměstnavatel roku 2009. I tak by bylo možné shrnout výsledky práce personálního úseku tuzemské stavební jedničky za poslední rok. Skanska tak v posledních třech týdnech dvakrát obhájila ambici dosáhnout pozice zaměstnavatele první volby ve stavebnictví.

Graduate Barometr

„Obě ocenění dokazují, jak velký kus cesty HR ve Skanska za poslední rok urazilo. Z oddělení, jehož hlavní náplní práce představovala spíše administrativa, se nám společně podařilo vytvořit místo, které je schopné manažerům i zaměstnancům poskytnout kvalitní servis a odpovídá nejnovějším trendům v personalistice,“ sdělila k výsledkům práce svého týmu ředitelka personálního úseku a členka představenstva Skanska Zuzana Jiránková.

Za nejžádanější stavební firmu mezi českými vysokoškolskými studenty technických oborů Skanska označil pravidelný průzkum Graduate Barometr, který ve 22 evropských zemích a mezi téměř 200 tisíci studenty provedl institut Trendence. V celkovém žebříčku, v němž jsou zařazeny firmy ze všech oborů, Skanska obsadila šesté místo.

Odborná porota, která stojí za žebříčkem Zaměstnavatel roku, přidělila Skanska ze 60 vybraných firem čtvrtou příčku. Vysoké umístění si společnost zasloužila především za rozvojový program pro klíčové zaměstnance, kterým Skanska reagovala na současnou situaci na trhu, a také za nasazení nových komunikačních kanálů, díky kterým mohou zaměstnanci efektivně poskytovat zpětnou vazbu.