Skanska v České Republice
c

Skanska prodala projekt City Green Court za 53,7 mil EUR, zhruba 475 mil SEK

Tisková zpráva 21.05.2012 13:02 CET

Skanska podepsala smlouvu o prodeji kancelářského projektu City Green Court v Praze společnosti Deka Immobilien za 53,7 mil EUR.Transakce bude vykázána ve druhém čtvrtletí roku 2012 a převzetí je plánováno ve čtvrtém čtvrtletí roku 2012.

City Green Court, Praha

Společnost Skanska dokončí projekt ve druhém čtvrtletí roku 2012. Budova je nyní z 95 procent pronajata a nájemci, jimiž jsou PwC, GlaxoSmithKline a Skanska, se nastěhují do budovy ještě před koncem letošního roku. City Green Court je prvním kancelářským projektem v České republice, který obdržel precertifikaci LEED Platinum.

Kancelářská budova se nachází v zavedené obchodní čtvrti v Praze 4 – Pankrác. Na osmi podlažích nabízí zhruba 17,300 metrů čtverečních pronajímatelné plochy (16,300 kancelářské/obchodní plochy). Projekt je v těsné blízkosti stanice metra, nákupního centra a mnoha restaurací.

"City Green Court je důkazem toho, že Skanska staví atraktivní budovy jak pro nájemce tak i investory. Jsme rádi, že právě společnost Deka se rozhodla investovat do našeho projektu. Nyní se budeme soustředit na další možnosti rozvoje v této lokalitě," říká Britta Cesar-Munck, výkonná ředitelka Skanska Property Czech Republic.

Skanska Commercial Development Europe zaměřuje svou činnost především na stavební a developerské aktivity kancelářských budov. Soustřeďuje se na development v hlavních metropolitních oblastech České republiky, Maďarska a Polska. Skanska Commercial Development Europe je rozdělena do tří lokálních společností: Skanska Property Czech Republic, Skanska Property Hungary a Skanska Property Poland.