Skanska v České Republice
c

Patrik Choleva je finančním ředitelem roku 2012

Tisková zpráva 11.04.2013 13:00 CET

Vítězem ankety Finanční ředitel roku 2012 se stal finanční ředitel naší společnosti Patrik Choleva! Slavnostní vyhlášení proběhlo dne 10. dubna v prostorách Boccaccio Grand Hotelu Bohemia v centru Prahy.

Dean Brabec a Patrik Choleva

Členové Klubu finančních ředitelů ocenili mimo jiné právě to, že se Skanska navzdory poklesu odvětví podařilo dosáhnout meziročního růstu zisku. Patrik Choleva však zaujal i jako propagátor větší transparentnosti a etiky v podnikání i podílem na realizaci strategie Nová Skanska.

„Mám radost z toho, že někdo ocenil činnost, kterou na stavebním trhu za současné špatné situace provádíme. Že se tady dá dělat dobrá práce i v situaci, kdy nám trh nepřeje. Tahle anketa je navíc cenná tím, že v ní hlasují experti, ať už finanční ředitelé, nebo šéfové velkých firem,“ uvedl Choleva pro HN, které jsou mediálním partnerem ankety. (Celý článek si můžete přečíst zde.)

O soutěži:

Hlavním cílem udílení prestižní ceny „Finanční ředitel roku“ je ocenění práce finančních manažerů za mimořádný počin v oblasti finančního řízení, zvýšení prestiže, povědomí a významu finančního řízení pro úspěch každé společnosti. Tato cena má být poděkováním za náročnou a zodpovědnou práci a ukázat i to, že svět financí není jen světem nudných čísel a účetnictví, ale že je to svět lidí, kteří mají velký smysl pro zodpovědnost a často řeší úkoly i mimo oblast finančního řízení (vyjednávání s investory, zaměstnanci, řešení právních sporů, corporate governance, fuze a akvizice apod.).  Více informací o soutěži naleznete zde.