Skanska v České Republice
c

Skanska prodává kancelářskou budovu Riverview v Praze 5 společnosti Invesco Real Estate

Tisková zpráva 22.10.2014 12:00 CET

Společnost Skanska Property Czech Republic prodala svou kancelářskou budovu Riverview v Praze 5 fondu spadajícímu do investiční skupiny Invesco Real Estate. Dokončení projektu, který usiluje o získání certifikátu LEED Gold, je plánováno na prosinec 2014.

Riverview

Riverview se nachází v rozvíjející se obchodní čtvrti Praha 5 – Smíchov, přímo na břehu Vltavy, v těsné blízkosti stanice metra Anděl a autobusové zastávky Na Knížecí, v dosahu široké škály služeb a vybavení. Projekt je již z 90 procent pronajat farmaceutickou společností MSD, která bude prostory využívat pro své Globální inovativní IT centrum. Nastěhování je plánováno na leden 2015.

Sedmipodlažní budova navržená renomovaným švédským architektonickým studiem Tengbom nabízí přibližně 7 000 m2 kancelářské plochy a usiluje o získání certifikátu LEED Gold. Horní podlaží dále nabízejí terasy se skvělým výhledem na Vyšehrad a Pražský hrad.

Prodej budovy Riverview potvrzuje stabilitu pražského realitního trhu a pokračující zájem investorů o nákup vysoce kvalitních projektů v dobrých lokalitách. „Nejedná se o první transakci, kdy Invesco Real Estate koupilo v Evropě projekt společnosti Skanska do svého portfolia,“ říká Marie Passburg, Managing Director společnosti Skanska Property Czech Republic, a dodává: „Riverview potvrzuje, že šetrné a vysoce kvalitní projekty využívající inovativní stavební řešení a materiály jsou atraktivní jak pro nájemce, tak pro investory.“

Tomáš Pícha, ředitel transakcí v regionu střední a východní Evropy ve společnosti Invesco Real Estate dodává: „Jsme potěšeni, že pro jeden z našich německých investičních fondů jsme měli možnost uzavřít tuto transakci na pražském Andělu. Riverview díky dlouhodobé nájemní smlouvě s renomovanou společností splňuje požadovaná investiční kritéria. Díky dobrým vztahům našich specialistů na českém realitním trhu se nám podařilo uzavřít tento obchod již ve fázi výstavby projektu.“

Během obchodních jednání byla společnost Invesco Real Estate zastoupena realitní agenturou Colliers International, společnost Skanska Property Czech Republic agenturou Jones Lang LaSalle. Právní poradenství poskytovala kupujícímu advokátní kancelář Wilson and Partners, prodávajícímu pak advokátní kancelář Dentons.