Skanska v České Republice
c

Port7 společnosti Skanska vítá dalšího nového nájemce. V Port7 zakotví Wikov Industry

Tisková zpráva 23.05.2023 10:00 CET

Společnost Skanska s potěšením oznamuje, že novým nájemcem projektu Port7 se stane Wikov Industry, česká společnost s více než stoletou tradicí a obratem 150 milionů EUR. Nastěhuje se na začátku října 2023 do budovy Dover, ve které obsadí 695 m2 kancelářských prostor a přibližně 130 m2 parkovacích a skladovacích ploch.

Port7 nabízející 36 000 m2 prémiových udržitelných kancelářských a maloobchodních prostor byl kolaudován na začátku dubna a nyní je obsazeno více než 50 % pronajímatelných ploch. Wikov Industry bude sídlit ve 4. patře budovy Dover, jejíž kancelářské prostory jsou nyní kompletně pronajaty.

Port7

„Jsme nadšeni z našeho nového partnerství se společností Wikov Industry, která se rozhodla pro projekt Port7. Jako dvě společnosti s více než stoletou tradicí sdílíme silné hodnoty a závazek poskytovat jen to nejlepší. Společnost Wikov na mě při jednání zapůsobila především svou efektivitou i konstruktivním přístupem, i proto jsem rád, že bude od října součástí naší komunity. Těším se na jejich nové designové kanceláře a přeji jim mnoho úspěchů v jejich nových kancelářích na Port7,“ říká Marek Pikaň zodpovědný za pronájmy v jednotce komerčního developmentu společnosti Skanska ve střední a východní Evropě.

Společnost Wikov již přes sto let působí ve strojírenství.  Vyrábí například ozubená kola, mechanické převodovky a zemědělské stroje. S více než 1 000 vysoce kvalifikovanými odborníky a obratem 150 milionů EUR je společnost Wikov lídrem ve svém oboru.

„Velmi nás těší, že se můžeme připojit ke komunitě projektu Port7 jako jeho nejnovější nájemce. Coby společnost s více než sto lety zkušeností v oblasti inženýrství a inovací se Wikov Industry zavázala k dokonalosti v každém aspektu své práce. Jsme proto rádi, že budeme součástí budovy, která přesně odpovídá našim hodnotám. Jedinečný inovativní design projektu Port7 v kombinaci s důrazem na vytváření zdravého a produktivního prostředí se zcela shoduje s našimi představami o novém sídle," říká Vladimír Truksa, finanční ředitel skupiny Wikov Industry.

Společnost Wikov Industry zastupovala při jednáních o pronájmu realitní kancelář Svoboda & Williams. Jde o druhou transakci, kterou její tým komerčních pronájmů na projektu Port7 úspěšně uzavřel.

Jedinečný prostor pro firmy i místní obyvatele

Port7 byl kolaudován na začátku dubna a někteří nájemci zde již od té doby zahájili svůj provoz. Patří k nim například klinika Oční centrum Praha a IT společnost Manta Tools. Brzy začnou své prostory využívat také Scott.Weber Workplaces a finanční skupina Direct. Na své otevření se připravují vinárna OpenWine, fitness centrum Onegym a restaurace Chuck&Frida. A v říjnu 2023 se mezi nájemce Port7 přidá i společnost Wikov Industry.

„Port7 je víc než jen administrativní budova. Je to vizionářský projekt, který oživí celé Holešovice a jejich společenské a byznysové prostředí. S veřejným parkem o rozloze 17 000 m2, revitalizovaným nábřežím a bohatou nabídkou restaurací a služeb poskytne nájemcům i místním obyvatelům jedinečné příležitosti k práci, odpočinku a setkávání. K pohodlí a dostupnosti projektu navíc přispívá nový podchod, který oblast spojuje se zbytkem čtvrti. Navíc příchod společnosti Wikov Industry potvrzuje skutečnost, že Port7 přitahuje firmy, které kladou důraz na spokojenost a produktivitu svých zaměstnanců. Port7 zosobňuje závazek společnosti Skanska vytvářet udržitelné a živé komunity, které pozitivně ovlivňují životy všech, kdo s nimi přicházejí do styku,“ uzavírá Jana Prokopová, ředitelka pronájmů a správy komerčních aktiv jednotky komerčního developmentu společnosti Skanska ve střední a východní Evropě.

Celkovou architektonickou koncepci Port7 navrhlo uznávané studio DAM.architekti. Projekt klade důraz na udržitelnost a usiluje o získání mezinárodních certifikátů LEED Platinum, WELL Platinum a WELL Health-Safety Rating, což opět dokládá závazek Skanska zajistit bezpečné a zdravé prostředí pro všechny nájemce a návštěvníky Port7 v postpandemické době. Společnost Skanska je hrdá na to, že nabízí jedinečné prostory, které nejen splňují nejvyšší standardy kvality, ale také podporují zdraví a pohodu všech návštěvníků Port7.