Skanska v České Republice
c

Zaměstnanci z pěti zemí společně pomáhají

Tisková zpráva 19.12.2022 10:00 CET

Zaměstnanci společnosti Skanska v Polsku, České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku se opět spojili, aby před Vánoci udělali radost dětem, které nemají to štěstí mít laskavou rodinu, rodinám v sociální nouzi, opuštěným seniorům nebo mladým dospělým, kteří opustili brány dětského domova a začínají nový život. Symbolické stromy přání v sídlech společnosti ve třech zemích se od listopadu ztrácejí pod stovkami dárků a obdarovaní si nyní vyzvedávají své balíčky. Za 11 let zaměstnanci věnovali více než 4000 dárků.

Giving Tree 2022

Na firemním intranetu si mohou zaměstnanci každoročně přečíst přání napsaná nebo nakreslená přímo dětmi, stejně jako životní příběhy lidí v nouzi z útulků nebo domovů pro seniory. Poté si zamluví přáníčko a přinesou dárek přímo pod stromeček v kancelářích společnosti.

"Nejcennější je, že tuto iniciativu vymysleli a rozvinuli sami zaměstnanci a spontánně ji "exportovali" do dalších zemí, kde působíme. Letos jsme se dokonce museli zeptat více neziskových organizací na přání jejich klientů, protože zájem našich lidí pomáhat byl ještě větší než v předchozích letech," říká prezident Skanska Central Europe Michal Jurka.

Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace