Skanska v České Republice
c

Cyklostezka má nový povrch o tři týdny dřív

Tisková zpráva 20.07.2022 11:00 CET

Evropská dálková cyklotrasa EV4 získala u Ostrožské Nové vsi bezpečnější betonový povrch. Více než kilometrový úsek za 7,2 milionů korun se specialistům Skanska podařilo dokončit o tři týdny dříve a místo tak už nyní slouží letnímu náporu pěších i cyklistů.

Cyklostezka ONV

Dálková trasa EV4 spojuje Francii a Neměcko s Polskem a Ukrajinou a přes Česku republiku vede po spojnici Praha-Brno-Ostrava. Úsek u Ostrožské Nové Vsi je navíc souběžný s populární Moravskou stezkou, takže vytížení je dlouhodobě velmi silné a dosavadní povrch už přestával být bezpečný.
„Odstranili jsme starý poničený asfalt a opravili podkladní vrstvy v délce 1250 metrů a šířce 3 metry, jako finální povrch jsme položili cementobetonový kryt. Původní termín 120 dní se podařilo urychlit o tři týdny,“ říká projektový manažer Skanska Roman Zbořil.

„Cyklostezka je velmi frekventovaná a prioritou pro nás byla hlavně její bezpečnost. Původní asfaltová byla vlivem nestabilního podloží poškozená, vznikaly trhliny a několik míst jsme každoročně museli opravovat. Betonovou cyklostezku zvolil projektant právě proto, že betonové desky mají možnost posuvu po nestabilním podmáčeném podloží.“ dodává místostarosta Ostrožské Nové Vsi Jaromír Lažek.
Na realizaci se podílelo částečně i Město Uherský Ostroh, protože cyklostezka je na dvou katastrálních územích. Finančně opravu podpořila místní akční skupina MAS Horňásko a Ostrožsko, která zajistila dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

 

Název: Cyklostezka Uherský Ostroh - Ostrožská Nová Ves
Investor: Obec Ostrožská Nová Ves - Správa firmy
Zahájení: 4/2022
Ukončení 7/2022
Cena: 7 260 128 Kč včetně DPH

Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace