Skanska v České Republice
c

Zaměstnanci Skanska pomáhají ve čtyřech zemích současně

Tisková zpráva 01.06.2022 8:00 CET

Už ve čtyřech středoevropských zemích současně organizují zaměstnanci Skanska dobrovolnou pomoc tam, kde je to potřeba. Devátého ročníku akce Podej ruku se jich zúčastnily stovky z Česka, Slovenska, Polska, a Rumunska a pomohli přitom třiadvaceti neziskovým organizacím.

20220523_070922314_iOS

Od roku 2014 zaměstnanci Skanska vybírají několik organizací v blízkosti jejich pracovišť, kde stráví den placeného volna dobrovolnickou pomocí. Jedná se jak o neziskové organizace, tak vzdělávací a zdravotnická zařízení. Akce se zúčastňují nejen zaměstnanci z kanceláří, ale také pracovníci z rozestavěných projektů.

„Náš Týden dobrovolnictví je o to zajímavější, že jde o aktivitu, která vychází přímo od našich zaměstnanců. Sami rozhodují, kde pomoci, a sami pomoc organizují. A nejde jen o dobrovolnou pomoc, je to také skvělý teambuilding a psychohygiena.“ říká Michal Jurka, prezident Skanska Central Europe, který se spolu s desítkami kolegyň a kolegů zapojil do úprav parku v Dětském centru při Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze.
Za uplynulých 9 let se akce zúčastnilo více než 1500 zaměstnanců, kteří odpracovali 12 500 hodin a pomohli tak 193 organizacím. Svůj dobrovolnický den si však zaměstnanci Skanska mohou vybrat kdykoli v průběhu roku tak, aby nebyl narušen běžný provoz firmy jak na stavbách, tak v kancelářích.

Jménem Domu dětí a mládeže v Třinci si dovolím poděkovat Skanska za pomoc v našem areálu turistického střediska v Nýdku. Velmi si cením jejich vysokého pracovního nasazení a …..navíc s úsměvem! Letos zde máme ubytované ukrajinské uprchlíky - matky s dětmi, kterým udělalo velkou radost poskytnuté oblečení a hračky. Poděkování je i z jejich strany za otevřené srdce!”, říká ředitel DDM Třinec Zdeněk Walach.

Komu zaměstanci Skanska letos pomohli?
ČR -
Ekocentrum IRIS Olomouc, Fakultní Thomayerova nemocnice Praha, Dětské centrum Krč, Studénka Ostrava, MŠ E. Přemyslovny, Sluňákov Olomouc, Meditační zahrada Lipník nad Bečvou, MŠ Píšťalka Přerov, DDM Třinec a Toulcův dvůr Praha
SR -
Nový domov Prievidza, Zázrivá Martin, Hojdana Bratislava, Středislo soc. pomoci Košice
PL -  L`Arche Wroclav, Nowy Sącz, DPS Poznaň, Waver Varšava, Solen Kabaty, Stara Dabrowa, Tecza Krakov.
RO -
Dětské centrum Bukurešť




Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace