Skanska v České Republice
c

Zaměstnanci tří zemí pomáhají společně

Tisková zpráva 17.12.2021 12:00 CET

Zaměstnanci Skanska v České republice, na Slovenku a v Polsku se opět spojili, aby před Vánoci udělali radost dětem, které nemají štěstí na laskavou rodinu, a rodinám, které se ocitly v sociální nouzi, lidem na ulici , opuštěným seniorům, či čerstvě dospělým mladým lidem, kteří opustili brány dětského domova a vykročili do života.
Symbolické stromy splněných přání v sídlech firmy ve třech zemích začaly mizet pod stovkami dárků už od listopadu a obdarovaní si své balíčky přebírají právě teď. Za 10 let zaměstnanci věnovali více než 3500 dárků.

Každý rok si zaměstnanci na firemním intranetu mohou přečíst přímo dětmi napsaná či nakreslená přání i životní příběhy lidí v nouzi z azylových center, či domovech seniorů. Následně si přání rezervovali a dárek přinesli přímo pod stromeček v sídlech firmy. Letos navíc ke spolupráci přizvali společnost dm drogerie markt a i s jejich pomocí mohla být pomoc pestřejší.

„Nejcennější je, že tuhle iniciativu vymysleli a rozvíjejí sami zaměstnanci a spontánně ji „exportují“ do dalších zemí, kde působíme. Letos jsme dokonce museli poptávat více neziskových organizací o přání jejich klientů, protože zájem našich lidí pomáhat byl ještě vyšší než v minulých letech,“ říká prezident Skanska Central Europe Michal Jurka.

V roku 2021 jsme při zaměstnanecké akci Skanska Strom splněných vánočních přání spolupracovali s:

  1. Diakonie Církve Českobratrské - Azylové domy pro matky a děti, Česko
  2. Sue Ryder - organizace pro seniory v Česku
  3. Dům pokojného stáří sv. Anny Velká Bystřice
  4. Spoločnosť priateľov detí z detských domov Úsmev ako dar, Prievidza
  5. Azylové centrum Betánia, Malacky
  6. Rodinné centrum Dorka, Košice
  7. Společná chata - komunitní centrum pro děti v Krakově
  8. Żurawinka - centrum pro pacienty s dětskou mozkovou obrnou v Poznani      
  9. Emauzy - útulek pro ženy bez domova ve Varšavě
Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace