Skanska v České Republice
c

Skanska obhájila titul Top odpovědná velká firma

Tisková zpráva 03.11.2021 10:00 CET

Skanska opět potvrdila, že patří mezi nejodpovědnější velké firmy. V komplexním hodnocení žebříčku Top odpovědná firma jsme obhájili celkové stříbro mezi všemi velkými českými společnostmi jsme držiteli titulu Top odpovědná velká firma – Leader.

TOF2021-VF2_Leader

Z podrobných dat je také zřejmé, že Skanska má ze všech českých firem vůbec nejvyšší hodnocení v oblasti přístupu k životnímu prostředí. Nejde přitom jen o technologické inovace typu Rebetong nebo využití šedé vody, ale o komplexní praktický a samozřejmý přístup, který prostupuje všemi oblastmi činnosti.
„Odpovědné podnikání je směr, který se nám dlouhodobě vyplácí. Děkuji všem, kteří přispívají k tomu, že Skanska je jako odpovědná firma nejen vnímána, ale i se tak prakticky chová v každodenním životě,“ komentuje ocenění prezident Skanska Central Europe Michal Jurka.
Hodnocení  TOP Odpovědná firma, které organizuje platforma Byznys pro společnost, sleduje dlouhodobost, jasné cíle, komplexní odpovědný pohled na podnikání přinášející udržitelnost firmám i společnosti. Hlásí se do něj firmy, které chtějí veřejně ukázat, jak se jim daří jednotlivé oblasti naplňovat. Každý má tak možnost seznámit se s jejich přístupem k řízení lidí, životnímu prostředí, dodavatelům a zákazníkům i k okolí a potřebným. TOP Odpovědná firma je nezávislá cena, která od roku 2004 vyzdvihuje nejkvalitnější a inovativní aktivity společností v oblasti udržitelného a odpovědného podnikání v ČR. Firmy  jsou hodnocené na základě přihlášek více než padesátičlennou odbornou porotou.

Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace