Skanska v České Republice
c

Skanska Central Europe má nového viceprezidenta pro pozemní stavitelství

Tisková zpráva 01.02.2021 10:00 CET

Novým výkonným viceprezidentem pro pozemní stavitelství firmy Skanska Central Europe se stává Marcin Hutyra. Od 1. února 2021 tak bude odpovědný za tento segment trhu v České republice, v Polsku, Rumunsku a Maďarsku.

Marcin Hutyra

„Zkušenosti Marcina Hutyry, dosavadní výsledky jeho práce, jeho týmový duch a respekt k hodnotám společnosti Skanska zajistí úspěšný, inovativní a prospěšný rozvoj pozemního stavitelství Skanska ve střední Evropě.“ říká Michal Jurka, prezident Skanska Cenral Europe.

Marcin Hutyra má dlouholeté zkušenosti s prací pro Skanska na různých úrovních struktury řízení. Do společnosti nastoupil v roce 2004 po absolvování Lodžské technické univerzity. Od února 2018 působil jako ředitel oblasti Varšava pro komerční nemovitosti. Intenzivně spolupracuje nejen v rámci lokálního týmu, ale také ve skupině Skanska ve světě. Vyniká rozsáhlými znalostmi a zkušenostmi a na stavebním trhu trvale dosahuje vynikajících výsledků. U realizovaných projektů věnuje zvláštní pozornost bezpečnosti a motivaci týmů v souladu se zásadou „Pracujte bezpečně nebo vůbec“.

„Skanska působí na středoevropském trhu již několik let a stavíme zde mnoho úspěšných projektů, které nám dělají dobré jméno. Jsem přesvědčen, že naše profesionalita, vhodné řízení rizik, kvalita, bezpečné pracoviště a také transparentnost provozu a inovace jsou nejlepší referencí pro naše partnery a investory. Je to také dobrý důvod pro vytváření nových partnerství a implementaci nových, zajímavých projektů do budoucna, “ říká Marcin Hutyra.

„Díky našim hodnotám, které každý den tvoří důležitou součást naší obchodní strategie, a našemu silnému zaměření na udržitelnost, zelené technologie, inovace a výrazné snížení emisí CO2 spolupracujeme s našimi zákazníky, investory a komunitami na vytváření udržitelné budoucnosti. Nechceme být jen staviteli, chceme být také dobrými sousedy v okolním prostředí, “dodává.

Nový viceprezident bude členem vrcholového vedení stavební společnosti Skanska Central Europa, který vznikl sloučením obchodních jednotek z České republiky, Slovenska a Polska v září 2019 za účelem posílení pozice a lepší spolupráce v celém regionu. Nominace Marcina Hutyry na tuto důležitou pozici potvrzuje nejen stabilní pozici společnosti Skanska na všech trzích kde působí, ale také její přístup k diverzitě. V současné době jsou tak členy management týmu tři Češi, dva Poláci a dva Slováci.

Kontakt: Ondřej Šuch Mgr., Vedoucí externí komunikace