Skanska v České Republice
c

Ježíšek má mnoho tváří, děkujeme!

Tisková zpráva 16.12.2020 12:00 CET

Už podeváté se uskutečnila tradiční předvánoční akce zaměstnanců Skanska Strom splněných vánočních přání. Chuť pomoci a udělat hezčí a radostnější Vánoce dětem, které nemají štěstí na laskavou rodinu, a rodinám, které se ocitly v sociální nouzi, lidem na ulici či čerstvě dospělým mladým lidem, kteří opustili brány dětského domova a vykročili do života, byla letos u zaměstnanců Skanska o to vyšší, oč více zasáhl Covid do našich životů. Strom splněných přání v sídlech firmy v Čechách a na Slovensku začal mizet pod záplavou dárků už od listopadu a děti z ústavů, speciálních škol, dětských domovů, či klienti azylových center si své dárky přebírají právě teď.

Strom splněných přání - Skanska 2020

Každý rok si zaměstnanci na firemním intranetu mohou přečíst přímo dětmi napsaná či nakreslená přání i životní příběhy lidí v nouzi z azylových center. Následně si přání rezervovali a dárek přinesli přímo pod stromeček v sídlech firmy. Za 9 let zaměstnanci nakoupili a věnovali více než 3000 dárků.

„Děti se na Vánoce těší a mají nejroztodivnější i úplně obyčejná přání. Nejdůležitější je pro ně ale pocit, že na ně někdo myslí a nezapomíná. V Diakonii jsme velmi rádi, že se z této pěkné a smysluplné spolupráce stala tradice. Partnerů, kteří se neotočí zády ani při krizích, si vážíme o to více“, říká projektový manažer Diakonie Ivo Mareš.

 „Nikdy mě nepřestane překvapovat ten zvláštní vánoční pocit, když vidím matku, která si spolu s dětmi prošla těžkým obdobím domácího násilí, a právě v těchto chvílích, kdy i díky vám umí udělat dětem obrovskou radost, je absolutně šťastná,“ dodává Kartarína Baťková z azylového centra v Malackách. 

„Osobně mám tento projekt velmi rád, protože není jen o firmě, ale o našich lidech, kteří firmu tvoří. Tenhle rok byl mimořádný a já sem velmi hrdý na to, jak velkou míru solidarity naši zaměstnanci během něj projevili. A totéž platí o tomto projektu, který ukazuje naši snahu nezištně pomoci, udělat radost, vykouzlit úsměv a potěšit. To je pro mě to pravé kouzlo Vánoc,“ říká prezident Skanska Central Europe Michal Jurka. „A pokud by náhodou nějaké ze zaslaných přání zaměstnanci nevyužili, mohu slíbit, že je splníme jako firma,“ dodává s úsměvem.

V roce 2020 jsme při zaměstnanecké akci Skanska Strom splněných vánočních přání spolupracovali s:

Diakonie ČCE, Praha 
Dejme dětem šanci o.p.s., Praha
Spoločnosť priateľov detí z detských domov Úsmev ako dar, Prievidza
Azylové centrum pre týrané ženy Betánia, Malacky
Rodinné centrum Dorka, Košice

Kontakt: Petra Havrlantová Mgr., Specialista komunikace