Skanska v České Republice
c

Skanska spouští prodej pilotního projektu ve Středočeském kraji

Tisková zpráva 10.11.2020 10:00 CET

Do svého portfolia rezidenčních projektů zařazuje Skanska historicky první bytový dům ve Středočeském kraji. Projekt Park Cihelka v Libčicích nad Vltavou, vzdálený 13 km severně od Prahy, představí kvalitní privátní bydlení o 57 bytech s výborným dopravním spojením do centra Prahy. Díky své poloze zaujme všechny, kteří nemají rádi ruch a anonymitu velkoměsta, a naopak touží po atmosféře bydlení v klidném městě v blízkosti Prahy.

V projektu převažují prostorné byty s dispozicí 2+kk a garsoniéry. V nabídce jsou však také větší byty v horních patrech s rozlehlou terasou a výhledem na Větrušické rokle. Projekt je zajímavý svým pojetím komunitního života, který nabídne například komunitní záhon a společnou zahradu pro všechny obyvatele pod okny domu. Samozřejmostí je dostatek garážových i venkovních stání, společná dílna pro kutily v suterénu domu či myčka kol a psů. Pro větší pohodlí je v každé budově k dispozici bezbariérový výtah. I v tomto projektu se myslelo na zelená řešení – najdete zde například nabíječku na elektrovozidla, parkovací stání umožňující přirozené zasakování vody či akumulační nádrž pro sběr dešťové vody na zalévání předzahrádek.

Město Libčice nad Vltavou leží jen 13 km od Prahy. Výborná poloha Parku Cihelka jen 2 minuty od stanice vlaku zajišťuje nepřetržité spojení s centrem i okrajem Prahy. Město Libčice nad Vltavou disponuje mateřskou i základní školou, plovárnou, obchodem, restaurací i beachvolejbalovým hřištěm. Významnou dominantou je místní věhlasná Kotelna. Inspirativní prostor pro všechny milovníky designu, architektury a umění se po rekonstrukci stal kulturním místem s plně funkčním zázemím pro pronájmy všeho druhu. V roce 2013 získala Kotelna Libčice národní cenu za architekturu v prestižní soutěži Grand prix.

Další oceněnou dominantou nedaleko Parku Cihelka je libčický Stožár – dílo studentů Architektury ČVUT, které společnými silami navrhli a realizovali v rámci semináře Design&Build. Výuka formou “navrhni a postav” má tradici na předních světových architektonických školách, v českém prostředí je spíše ojedinělá. I proto byl libčický Stožár s výhledem oceněn Zvláštní cenou za inovativní pedagogický přístup ve výuce architektury v soutěži Stavba roku Středočeského kraje 2019.

 

Informace v kostce:

  • Počet bytů: 57 bytů ve 3 budovách o 4 patrech.
  • Dispozice: 1+kk – 4+kk
  • Energetická náročnost: Průkaz energetické náročnosti budovy B – velmi úsporná.
  • Vybavení: Plynový kotel, kvalitní materiály ve standardu, kočárkárna, kolárna, myčka pro psy a kola, okna se sníženými parapety.
  • Benefity: Nabíječka pro elektromobily, nádrž na akumulaci dešťových vod pro zalévání předzahrádek a záhonů, soukromá zahrada s mobiliářem pro všechny obyvatele domu, komunitní záhonky s kompostérem, dětské hřiště, společná dílna pro kutily a kreativce. Vybrané byty si klient může prohlédnout ve virtuální realitě ve Skanska Home Center.

Fotogalerie:

Stáhněte si fotogalerii v kvalitním rozlišení kliknutím na tento odkaz.