Skanska v České Republice
c

Dokončeno! Do karlínského projektu Praga Studios se stěhují nájemci a otevírá zde restaurace Spojka Karlín.

Tisková zpráva 18.06.2019 17:25 CET

Skanska v těchto dnech dokončila kancelářskou budovu Praga Studios v Pernerově ulici v pražském Karlíně a do komplexu se stěhují první nájemci. Svůj provoz v Praga Studios již zahájila karlínská pobočka coworkingových a flexibilních kanceláří Scott & Weber a právě dnes poprvé otevře restaurace Spojka Karlín, která nabídne veganská, vegetariánská i masová jídla. Grand opening Praga Studios se chystá na čtvrtek 29. srpna 2019.

Praga_Studios

„Budova Praga Studios, kterou jsme vybudovali vedle naší centrály v pražském Karlíně, je naším druhým projektem v této městské části. Věřím, že zaměstnanci Edwards Lifesciences a Scott & Weber ocení špičkové pracovní prostředí, které jsme pro ně připravili. Jeho součástí jsou technologické inovace Connected by Skanska, příjemné odpočinkové prostory na terasách a řada environmentálních prvků včetně zelených stěn a vlastního chovu včel na střeše budovy. V rámci příprav a realizace našeho projektu jsmě vše podřídili tomu, aby budova Praga Studios splnila náročné požadavky mezinárodních certifikací pro ekologii LEED a kvalitu vnitřního prostředí WELL,“ uvádí Alexandra Tomášková, ředitelka Skanska Property Czech Republic.   

Společnosti, které sídlí v Praga Studios

Největším nájemcem budovy je zdravotnická společnost Edwards Lifesciences, která si pronajala 5.300 m2, tj. téměř polovinu budovy. V Praga Studios působí také Scott & Weber, poskytovatel plně vybavených kanceláří a coworkingových prostor.

V přízemí Praga Studios na ploše 600 m2 budou k dispozici moderní eventové prostory Spojka Events v industriálním stylu s kapacitou více než 200 osob. Díky variabilnímu uspořádání půjde o ideální místo pro konference, workshopy, firemní školení či večírky. Catering bude zajištěn společností Etnosvět s.r.o., která zde otevírá svou novou restauraci pod názvem Spojka Karlín.

„Po třech letech úspěšného provozování vegetariánské a veganské restaurace Etnosvět na pražských Vinohradech otevíráme novou restauraci v Karlíně. Spojujeme u jednoho stolu všechny, kteří chtějí jíst dobře. Bez předsudků a bez ohledu na to, jestli se jedná o vegana, vegetariána, nebo milovníka masa,“ říká jednatel firmy Andrej Zaitsev a dodává: „Ve Spojce přemýšlíme o tom, co jíme. Myslíme na svoje zdraví, a tak chceme, aby jídlo na talíři dávalo smysl. Přijďte se přesvědčit sami, že to jde i jinak.“  

Umění a byznys

Mottem Praga Studios je spojení byznysu a umění. Novostavba navazující na industriální tradici pražského Karlína má ve svém středu atrium vhodné pro umělecká vystoupení (koncerty, divadelní představení a výstavy) určená jak nájemcům, tak obyvatelům této městské části. Na slavnostním otevření budovy dne 29. srpna 2019 se rozezní oranžový klavír, který se vyjímá v atriu.

Certifikace LEED a WELL

Moderní kancelářské prostory Praga Studios byly stavěny tak, aby splnily nejvyšší environmentální certifikaci LEED Platinum a náročné hodnocení kvality a zdraví interiéru budov s názvem WELL.

Inovace Connected by Skanska 

Pro nájemce Praga Studios společnost Skanska vyvinula operační systém Connected by Skanska, který umožňuje vstup do budovy pomocí mobilního telefonu, chytrý systém parkování včetně navigace na přidělené místo a také sdružuje veškeré služby v budově a jejím okolí.

 

Tiskové zprávy najdete na www.skanska.cz/cz/News-and-press